{ "title": "Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/sehriyeli-tavuk-suyu-corbasi-5268.jpg", "date": "19.01.2024 14:09:01", "author": "funda başlama", "article": [ { "article": "
Şehriyeli tavuk suyu çorbası, kış aylarında içinizi ısıtacak, tavuk suyu sayesinde gripten koruyan, şehriyesi sayesinde ise tok tutma özelliği olan sağlıklı bir çorbadır. Bu çorbayı eğer bulabiliyorsanız köy tavuğu ile yapmanız besleyiciliğini bir kat daha arttıracaktır. Kullanacağınız şehriye tercihi size kalmış. Arpa, tel ya da yıldız şehriye tercih edebilirsiniz. Görsellik ve çocukların ilgisini çekmesi açısından yıldız şehriye kullanımı daha güzel olabilir.

Şehriyeli tavuk suyu çorbasımalzemeleri
Şehriyeli tavuk suyu çorbası Nasıl Yapılır?

Öncelikle tavuk göğsünü suda haşlayın. Haşlanan tavuk göğsünü ince ince didiikleyerek bir kenarda beklemeye alın. Elde ettiğiniz tavuk suyunu da ayrı bir kapta bekletin. Tencerenizi ocağa alın. Tereyağı ve Sıvı yağı tencereye ekleyin. Üzerine salçayı ekleyerek kısık ateşte kavurun. Domatesi rendeleyin ve tencerenize ekleyin. Domatesleri birkaç kez karıştırdıktan sonra şehriyeyi ekleyin karıştırın. Hazırladığınız tavuk suyunu tencereye ekleyin. Eksik kalan kısmı için 6 bardağı tamamlayacak şekilde su ekleyin ya da önceden hazırlayıp buzlukta sakladığınız tavuk suyu varsa ekleyebilirsiniz. Hatta isterseniz duru kaynamış su kullanıp tavuk bulyon ile lezzetlendirebilirsiniz. Fakat besleyiciliği açısından evde elde ettiğiniz tavuk suyunu kullanmanızı tavsiye ederiz. Damak tadınıza göre tuzu ve karabiberi ekleyin. Son olarak haşlayıp didiklediğiniz tavuk parçalarını da ekleyerek orta ateşte kaynamaya bırakın.

Kaynadıktan sonra şehriyeli tavuk suyu çorbasının altını kısın ve yarım limon sıkın. Suyu özleşene ve şehriyeler pişene kadar kısık ateşte kaynatmaya devam edin. Eğer çorbanız katı olursa su ekleyebilirsiniz. Hazır olan çorbanızı kâseye alarak sıcak sıcak servis yapın. Şehriyeli tavuk suyu çorbası içerisindeki şehriyeden dolayı soğudukça katılaşabilir. Bu nedenle çorbanızı tekrar servise hazırlamak için ısıtırken, eğer katılaşmışsa az miktarda kaynar su ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }