{ "title": "Şehriyeli Tavuk Suyu Çorba", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/sehriyeli-tavuk-suyu-corba,.jpg", "date": "19.01.2024 12:00:56", "author": "perihan çolak", "article": [ { "article": "
Şehriyeli Tavuk Suyu Çorba, yemek öğünlerinde en çok tercih edilen çorba çeşitlerinden bir tanesi de tavuk suyu çorbalarıdır. Birçok çeşidi yapılan tavuk suyu çorbaları çok faydalı olmakla beraber, özellikle kış aylarında tüketildiği zaman hastalıklara karşı önleyici rol de oynamaktadır. Her yemek öğünlerinde mutlaka tüketilmesinde fayda olan çorba çeşitlerinden bir tanesi olan tavuk suyu çorbasının çeşitlerinden bir tanesi olan şehriyeli tavuk suyu çorbasının tarifini sizlerle paylaşmak istedik. Öncelikle şehriyeli tavuk suyu çorbasının malzemelerii sayalım, sonrasında çorbamızın yapım aşamasını sizlere anlatalım.

Şehriyeli tavuk suyu çorbası malzemeleri
Şehriyeli tavuk suyu çorbasının yapım işlemi

Şehriyeli tavuk çorbası yapım işlemi için gerekli olan malzemelerimizi hazırladıktan sonra, çorbamızın yapım aşamasına geçiyoruz. Öncelikle tavuk butlarını içerisinde haşlamak için tenceremizi alıyoruz. İçerisine iki adet tavuk budunu koyuyoruz. Üzerine üç su bardağı suyu ilave ediyoruz ve butların haşlanması için tencereyi ocağa koyuyoruz. Butlar haşlandıktan sonra ocaktan alıyoruz. Tencereden butları çıkarıyoruz. Etleri kemiklerinden ayırıyoruz ve ayırdığımız etleri küçük küçük olacak şekilde didikliyoruz.

Didiklediğimiz etleri bir kenara koyuyoruz. Şimdi de çorbamız için gerekli olan sosu hazırlayalım. İçerisinde çorbamızı yapacağımız orta boy tenceremizi alıyoruz. İçerisine bir yemek kaşığı tereyağını koyup eritiyoruz. Eriyen tereyağına üç yemek kaşığı unumuzu ekleyip biraz kavuruyoruz. Kavrulan unun içerisine iki yemek kaşığı sıvı yağını ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz. Daha sonra üzerine iki su bardağı tavuk suyunu ve üç su bardağı sade suyu koyuyoruz. İçerisine bir tatlı kaşığı tuzu ilave ediyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz. Kaynayan sosun içerisine didiklediğimiz tavuk budu etini ve yarım çay bardağı tel şehriyeyi ekliyoruz.

Çorbamızı yaklaşık on beş, yirmi dakika kadar pişiriyoruz. Çorbamız pişerken çorbamızın üzeri için hazırlayacağımız sosu içerisinde yapacağımız küçük boy tavamızı alıyoruz. Tavamızın içerisine bir miktar tereyağı koyup, tereyağını eritiyoruz. Eriyen tereyağının içerisine bir tatlı kaşığı kırmızı pul biber ve bir çay kaşığı kuru naneyi ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Hafif olarak kızdırdığımız sosumuzu ocaktan alıyoruz. Pişmiş olan çorbamızı ocaktan alıyoruz ve hazırlamış olduğumuz sosu çorbamızın üzerine aktarıyoruz. Hafif şekilde bir defa karıştırdıktan sonra çorbamız hazır hale geldi.

Şehriyeli tavuk suyu çorbasının pişirme işlemini de tamamladık. Bu şifalı ve lezzetli çorba çeşidimiz artık servise hazır hale gelmiştir. Çorbamızı ailemiz ve misafirlerimize ikram edebiliriz.

Afiyet olsun.
" } ] }