{ "title": "Şehriyeli Tavuk Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/sehriyeli-tavuk-corbasi(3).jpg", "date": "21.01.2024 16:21:25", "author": "Gülşah Bulut", "article": [ { "article": "Şehriyeli Tavuk Çorbası, Kış aylarının en sevilen ve en iyi gelen çorbalarından biri olan şehriyeli tavuk çorbası her annenin çocuğunun gelişmesi için yaptığı çorba türlerinden olmaktadır. Özellikle vitamin bakımından zengin olan bu çorba kişileri kışın nezle, grip, soğuk algınlığı ve bütün hastalıklara karşı korumaktadır. Bir de bütün restoranlar da moda haline gelen bu çorba artık herkes tarafından oldukça çok tüketilmektedir. Benim yaptığım tarif ise şöyledir:

Şehriyeli Tavuk Çorbası Malzemeleri
Şehriyeli Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır?

Tavuk göğsünü ilk önce haşlıyoruz. Kaynar kaynamaz ilk suyunu döküyoruz. Tekrar temiz su koyalım ve kaynamaya bırakalım. Tavuk suyuna lezzet katmak için iri doğranmış havucu, soğanı, tane karabiberi ve tuzunu koyup kapağını kapatarak tekrar kaynamaya bırakalım. Tavuk piştikten sonra alıp soğumaya bırakılır. Daha sonra soğuyan tavuğu didik didik küçültelim. Soğanı ve sarımsakları minik minik doğrayalım. Çorba pişireceğimiz derin bir tencereye tereyağını, soğan ve sarımsağı koyarak kavuralım. Unu da ekleyip kavurmaya devam edilir. Havucu rendeliyoruz ve ilave ediyoruz o sırada kavurmaya devam edelim. Soğuk su dökerek kıvamını açalım ve karıştıralım. Tavuğu haşladığımız suyu süzerek çorba tenceresine ekleyelim. Kaynamaya başlayınca tel şehriyeyi koyalım ve pişirmeye devam edelim. Tuzunu bu arda atmayı unutmayalım. Ocaktan almadan önce tavuğu ekliyoruz ve 2 dakika daha kaynatıp altını kapatalım. Servis tabağına çorbamızı koyalım ve üzerine doğranmış maydanoz serperek misafirlerinize ikram edin. Oldukça pratik olan bu tarifi tavsiye ediyorum.
" } ] }