{ "title": "Şehriyeli Çorba", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/sehriyeli-corba(1).jpg", "date": "20.01.2024 16:43:25", "author": "ali haydar şahin", "article": [ { "article": "Şehriyeli Çorba, arpa ve tel şehriye olmak üzere iki çeşidi bulunan bu çorbanın her iki tarifte de yapımı oldukça kolay ve uygundur. Şehriye çorbası yurdumuzun hemen her bölgesinde aynı şekilde hazırlanan ve özellikle kış aylarında grip hastalığında oldukça fazla tüketilen bir yemektir. Genellikle sade olmasının yanı sıra et veya tavuk suyu ile veya sebze ile pişirilir. Kısaca şehriye çorba tarifi şu şekildedir;

Şehriyeli Çorba Malzemeleri
Şehriyeli Çorba Nasıl Yapılır?

Tel şehriye çorbasında genellikle tavuk suyu tercih edilmektedir. Bu ölçü bir bardak tavuk suyuna üç bardak sıcak su eklenerek elde edilir ve çorbaya ayrı bir lezzet katar. Tel şehriye çorbasında öncelikle kaynamakta olan suyun içerisine tel şehriyeler eklenir. Kaynamaya bırakılan tel şehriyelerden sonra bir kab içerisinde limon suyu ve un üzerine çorbanın suyundan bir miktar eklenilerek çırpılır ve yavaş yavaş kaynamakta olan şehriyelerin üzerine ilave edilir. Son olarak tuz, karabiber ve pul biber de çorbaya eklenilerek beş dakika daha kaynatılır ve sıcak bir şekilde servis edilir.
" } ] }