{ "title": "Sebzeli Mercimek Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/sebzeli-mercimek-corbasi.jpg", "date": "19.01.2024 02:48:50", "author": "Yonca korkmaz", "article": [ { "article": "Sebzeli mercimek çorbası, sebzeli mercimek çorbası kış aylarının vazgeçilmezi vitamin ve mineral deposu olan bir çorba türüdür yapımı oldukça kolay ve pratiktir. İçerisine et suyu eklenerek çok daha lezzetli ve sağlıklı bir hale getirilebilir. Yapımı da oldukça kolay ve pratiktir. İster düdüklü tencerede kısa süre de yaparsınız isterseniz zamanınız varsa normal tencerede yapabilirsiniz.

Sebzeli mercimek çorbası yapımı için gerekli malzemeler
Sebzeli mercimek çorbası nasıl yapılır?

Oldukça basit ve lezzetli olan bu çorbanın yapımı için düdüklü tencere kullanmak daha kısa sürede çorbanın hazır olmasını sağlar. Bu nedenle mümkün ise düdüklü tencere kullanın. Çorbanın yapımı için soğanlar ve patatesler soyularak birkaç parçaya bölünür havuçlar da halka şeklinde doğranır domates ve biber de birkaç parçaya ayrılır doğrama işlemini gelişi güzel yapabilirsiniz çünkü kaynadıktan sonra blenderden geçirilir. Sarımsak nane pul biber ve tuz eklenir yağı ve salçası da eklendi mi et suyu varsa o eklenir yoksa normal su konulur ve içerisine bir parça kemik atılır tat vermesi için. Tüm malzemeler düdüklü tencereye alınınca tencerenin ağzı kapatılır ve ocağa alınıp altı açılır. Düdüklü ses çıkarmaya başlayınca üzerindeki düğme kapatılır ve on on beş dakika kadar daha kaynatılıp ocağın altı kapatılır. Düdüklünün havası çıkınca kapağı açılır ve çorba blenderden geçirilir koyuluğuna bakılır ve gerekirse kaynar su ilave edilir ve beş dakika daha kaynatılır ve ardından sıcak servis edilir.
" } ] }