{ "title": "Sarımsak Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/sarimsak-corbasi.jpg", "date": "20.01.2024 12:49:48", "author": "betül kızılkaya", "article": [ { "article": "Sarımsak çorbası, Sarımsak, yararlı ve şifa deposu bir bitkidir. Faydası çok olup, hemen her yemekte kullanıyoruz. Çoğumuz çorbasını ilk kez duyuyoruz. Çorbasının da faydaları çok olup lezzetlidir. Vücuttaki mikropları temizleyerek, doğal antibiyotik olarak da adlandırılır. Yüksek tansiyon hastaları kan basıncını kontrollü tutmasını sağlar. Hemen her mevsimde yapılabilen pratik bir çorbadır.

Sarımsak Çorbası Malzemeleri

Sarımsak Çorbası Nasıl Yapılır?

Sarımsakları soyup sıcak tuzlu suda 10 dk kadar bekletiyoruz. Bu işlemi 2 defa gerçekleştiriyoruz. Başka bir kapta kaynamakta olan süte, sarımsakları ekleyip pişiriyoruz. Zeytinyağını tavada ısıtıp sarımsakları pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Kavururken unu, kaynar tavuk suyunu ilave ederek sürekli karıştırıyoruz. Daha sonra sirke, tuz ve biberi de ekliyoruz. Çorbamız koyulaşınca ateşten alıp, mikserle çırpıyoruz. Tekrar ateşte biraz daha pişirip, üstüne yumurta sarısı ve kremayı çorbaya ilave edin. Çorbanın üstüne ince doğranmış yeşillik ve tereyağı eklenebilir.

Afiyet olsun.
" } ] }