{ "title": "Sarı Mercimek Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/sari-mercimek-corbasi(1).jpg", "date": "20.01.2024 08:08:24", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Sarı mercimek çorbası, yaz, kış tüketilen tariflerden biridir. Protein deposu olan sarı mercimekle hazırlanan çorbanın besleyici özelliğini tartışmaya bile gerek yok. Sabahçı lokantaların her zamanki menüsünün devamlı müdavimi olan bir çorbadır. Üstelik hazırlanması kolay, lezzeti özel bir çorba. Malzemeler tam olduktan sonra, çorbanın kıvamı tam istediğiniz gibi olacak. Ancak mercimek pişerken dikkatli olmalısınız. Bazen suyunu çabuk çektiğinden, çorbanın dibi tutabilir. Bu nedenle başında beklerseniz daha iyi olur. Şimdi hep birlikte çorbayı pişirmeye başlayabiliriz. Kolay gelsin.

Sarı mercimek çorbası için gerekli malzemeler
Sarı mercimek çorbası nasıl yapılır?

İlk önce sarı mercimek güzelce yıkanmalı. Çorbayı yapacağınız tencerenin içine sıvı yağ koyarak ocağın üzerine alın. Bura ayıklanmış ve doğranmış olan kuru soğanı, havuç ve patatesi atın. Malzemeleri sotelemeye başlayın. Bunları biraz irice doğrayabilirsiniz. Sonra sarı mercimekleri içine atarak 1-2 dakika çevirin. Daha sonra içine sıcak suyu ya da tavuk suyunu koyarak kısık ateşte pişirmeye başlayın. Çorbanın tuzunu da atabilirsiniz. Mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişirmeniz gerekiyor. Daha sonra çorbayı ister kevgirden süzün, isterseniz el blenderi kullanarak iyice çırpın. Pürüzsüz bir kıvam elde etmeniz gerekir. Çorbayı bu şekilde kenarda bekletin. Bu arada sarı mercimek çorbasının içine koyacağınız sosu hazırlayın.

Başka bir tencerenin içinde tereyağını eriterek unu biraz kavurun. Arzu edenle içine 1 tatlı kaşığı salçada koyabilir. Bu isteğe bağlıdır. Daha sonra hazırlanan çorbayı bu sosla buluşturun. Yaklaşık 5 dakika kadar pişirerek ocağın altını kapatabilirsiniz. Sarı mercimek çorbasını kaselere koyabilirsiniz. Bunların üzerine tavada tereyağında kızdırdığınız nane ve toz kırmızı biberden dökün. Konuklarınıza ikram edeceğiniz bu çorbayı herkes beğenecektir.

Afiyet olsun.
" } ] }