{ "title": "Roka Çorbası Tarifi", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/roka-corbasi-tarifi.jpg", "date": "20.01.2024 07:04:53", "author": "İskender ŞEVKAY", "article": [ { "article": "Roka çorbası, roka K ve P vitaminleri ile bunun yanında farklı birçok minerali içeren karaciğere dost bir bitkidir. Özellikle balıkla birlikte tüketmek çok tercih edilir. Genelde salata olarak da yenilen roka ile bazı yörelerin mutfaklarında sulu ana yemek, börek ve pizza gibi farklı farklı yemeklerde değişik lezzetler olarak da hazırlanıyor. Turpgillerden olan roka, genelde Akdeniz ülkelerinde kullanılırken, son çeyrek yüzyılda Amerika ve Batı Avrupa'da da tüketimi tercih edilmeye başlandı. Gelelim roka çorbasına.

Roka çorbası malzemeleri
Roka çorbası nasıl yapılır?

Yarım demet rokayı güzelce yıkayıp suyunu iyice süzün, ince ince kıyın. Tereyağını tencerede eritin. İçine unu ekleyip ağır ağır kavurun, 4 bardak suyu ekleyip karıştırın. Su kaynattıktan sonra rokaları da ekleyin, kısık ateşte 10 dakika daha pişirin.

Sütü ve tuzu da ilave edip kaynamaya başlayınca ocaktan alın. Çorbamız servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }