{ "title": "Prenses Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/prenses-corbasi-2418.jpg", "date": "21.01.2024 12:45:56", "author": "Bekir İLBAĞI", "article": [ { "article": "Prenses Çorbası, Herkesin severek tükettiği, hangi bölgeye ya da şehre ait olduğu tartışma konusu olmuştur. Ancak her nereye ait olursa olsun lezzetli ve besin değeri oldukça yüksek olan prenses çorbası yapılmaya ve tüketilmeye değerdir. Hazırlanması da biraz zahmetli olmasına rağmen denemeye değer. Çorbanın lezzeti açısından malzemelerin taze olması oldukça önemlidir. Çorbanın malzemeler dört kişilik olarak verilmiştir.

Prenses çorbası malzemeler
Prenses Çorbası Nasıl Yapılır?

Havuçları yıkayıp rendeleyiniz. Tavukgöğsünü ince kibrit çöpü gibi doğrayınız. Mantarları orta boy biçimde doğrayınız. Uygun bir tencerede tereyağını kızdırınız. Kızdırılan yağa önce havuç konulup bir miktar kavrulur. Sonra tavukgöğsü atılarak birkaç dakika kavurmaya devam edilir. Ardından da mantarlar konulup bir iki dakika daha kavurma işlemine devam edilir. Sonra kaynamış su eklenir. Suyun peşinden et suyu tableti ve tuzu eklenir. Et suyu tableti de tuz bulunduğundan tuzu bunu göz önüne alarak atmak gereklidir. Hazırlanan karışım yaklaşık 15 dakika daha pişirilir. Tenceredekiler pişerken süt ve unu başka bir kaba alınarak çırpılır. Süt ve un karışımına, kaynamakta olan çorbadan bir kepçe su alınarak bu karışımın üstüne dökülür. Karışım, karıştırılarak çırpılır, birbirine yedirilir. Daha sonra çırpılan karışım kaynayan çorbaya dökülür; unun tencerenin dibine çökmesini önlemek için hızlı bir biçimde karıştırılmalıdır. Karışım ilave edildikten sonra kaynamaya bırakılır. Çorba kaynadıktan sonra birkaç dakika daha pişirilir. Ardından kaynayan çorbanın üstündeki köpüklü kısım alınır. Köpükler alındıktan sonra çorba ocaktan indirilir. Beş dakika kadar dinlendirilen çorba sıcakken servis edilir.
" } ] }