Pirinç Çorbası, Havalar soğumaya başladıkça çorbalar yemek menülerimize daha çok eklenmeye başlıyor. Hem sıcak sıcak içimizi ısıtıyor hem de hastalıklara karşı bir direnç geliştirmenizi sağlamaktadır. Bugün sizlerle paylaşacağım pirinç çorbası tarifi hem doyurucu olma özelliğiyle hem de lezzeti ve yapımı kolay olması nedeniyle sizlerin gönüllerinizi fethedecek. Pirinç çorbasını bir kere denedikten sonra bir daha sofralarınızda eksik etmek istemeyeceksiniz.
Pirinç çorbası malzemeleri
Bir çay bardağı pirinç
Üç yemek kaşığı zeytinyağı
Beş su bardağı su
Altı dal maydanoz
İki çorba kaşığı domates salçası
İki adet domates
Bir adet yeşil biber
Bir adet soğan
Bir adet et bulyon
Tuz ve karabiber
Pirinç çorbası nasıl yapılır?
İlk olarak soğan ve yeşil biberler ince ince kıyılır. Özellikle soğanı yemeklik olacak şekilde hazırlanmalıdır. Daha sonra domatesleri rondodan geçirin. Derin bir tencere içerisine yağı koyarak üzerinde soğanları ekleyin. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Pembeleşen soğanların içerisine biber ve domatesler eklenerek kavrulmaya devam edilir. Son olarak salçada eklenerek iki dakika daha kavrulmaya devam edilir. Daha sonra beş bardak suyla birlikte et bulyon ve pirinci ekleyerek otuz dakika kısık ateşte pişirilmeye devam edilir. Et bulyon kullanılması durumunda isteğe bağlı olarak tuz ve biber eklemesi yapmayabilirsiniz. Tuz ve biber eklemek istiyorsanız az miktarda kullanılması tavsiye edilir. Pirinçler yumuşayıp şişince tencereyi ocaktan alın. Servis yapacağınız zaman kıydığınız maydanozları üzerine serpin.