{ "title": "Patlıcan Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/patlican-corbasi.jpg", "date": "18.01.2024 23:57:19", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "
Patlıcan Çorbası, alışılmışın dışında farklı lezzetler arayanlar için denenmesi gereken mükemmel bir çorba olan patlıcan çorbasını sizlerde kolaylıkla hazırlayarak sevdiklerinize ve kendinizi alışılagelmiş ve sürekli rutin olarak pişirilen çorba tarifleriniz arasında gönül rahatlığıyla yer verebileceğiniz bu leziz çorbaya sizlerde sofralarınızda yer verebilirsiniz.

Patlıcan Çorbası İçin Gerekli Malzemeleri
Patlıcan Çorba Nasıl Yapılır?

Patlıcan çorbamızın hazırlığına ilk olarak 2-3 adet çekirdeksiz tombul patlıcanları bol su altında yıkadıktan sonra kurulayarak başlayalım. Ardından köz tavamızı ocağımıza alarak üzerine bir bıçak yardımıyla birkaç kere batırıp çıkartarak hava alması için deldiğimiz patlıcanları ilave edip arkalı önce çevirerek patlıcanların iyice közlenerek pişmelerini sağlayalım. Ardından közlenen patlıcanların kabuklarını soyduktan sonra keme tahtasının üzerine alarak ince ince kıyarak doğrayalım. Közlenmiş patlıcanlar hazır hale geldiğinde çorba tenceremizi ocağa alarak içine yarım çay bardağı zeytinyağını ilave ederek yağın ısınmasını sağladıktan sonra üzerine kabukları soyularak ince ince kıyılmış kuru soğanları ekleyerek soğanlar pembeleşinceye kadar kavurarak üzerine 1 çorba kaşığı un ilave ederek birkaç dakika kadar da unu kavurarak soğanlar ve unun üzerine patlıcanları da ilave ederek birkaç dakika kadar kavurarak üzerine yeteri kadar tuz ve su ilave ederek çorbamızı kaynamaya bırakalım. Çorbamız 10-12 dakika kadar kaynadıktan sonra ocaktan alarak blenderden geçirerek patlıcan çorbamıza pürüzsüz bir kıvam aldıralım. Çorbamızın üzeri için küçük bir tavada 1 çorba kaşığı tereyağını eriterek üzerine 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber ilave edip yağımızı kızdırdıktan sonra çorbamızın üzerine gezdirerek dökelim. Artık patlıcan çorbamız servise hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }