{ "title": "Pancar Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/pancar-corbasi(1).jpg", "date": "21.01.2024 05:54:29", "author": "mustafa kaya", "article": [ { "article": "

Pancar çorbası, Kırmızı pancar A, B ve C vitaminleri bakımından zengindir. İştah açıcı ve besleyici özelliği bulunur. Bileşiminde bulunmakta olan rubidyumun maddesi sindirim üzerinde etkisi büyüktür. Pancar aynı zamanda fosfor, demir, bakır, potasyum ve kalsiyum bakımından oldukça zengin bir bitkidir. Bağışıklık sistemimizi güçlendirerek kan yapımına destek olmaktadır. Kırmız pancarın suyu en güçlü kan düzelticilerinden biridir. Bu kadar faydası olan bir bitkinin tüketilmemesi mümkün değildir. Sizler için pancar çorbası tarifini aşağıda paylaşmış bulunmaktayız. Daha önce denemediyseniz mutlaka deneyin. Benzersiz lezzeti ve kendine has güzelliğiyle vazgeçilmeziniz olacağının garantisini şimdiden veriyoruz.

Pancar çorbası malzemeleri
Pancar çorbası nasıl yapılır?

Bir kap içerisine soğan ve sarımsakları ince bir şekilde doğranır. Bir tencere içerisine sıvıyağ ve tereyağı koyulur. Bunların üzerine soğan ve sarımsaklar eklenerek kavrulur. Patates ve havuçları güzelce yıkandıktan sonra kabuklarını soyuyoruz. Soyulan havuç ve patatesler rendelenir. Rendelenen malzemeleri tencerenin içerisine ekleyerek kavurmaya devam edilir. Soyup rendelenen pancarları da tencere içine alınarak diğer malzemelerle birlikte beş dakika daha kavurduktan sonra et suyu ve sıcak suyu da ilave ediyoruz. Tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte sebzeler lokum kıvamına gelene kadar pişirmeye devam edilir. Daha sonra el blenderı ile sebzeleri ufalıyoruz. Kıvamını ayarlaya bilmek için gerektiği taktirde biraz daha su ekleyebilirsiniz. En son olarak tuzunuda ekleyerek biraz kaynattıktan sonra ince ince doğranmış olan dereotunu üzerine serpilir. Böylelikle pancar çorbamız servis yapılmaya hazır hale gelmiş olur.

Afiyet olsun.
" } ] }