{ "title": "Paça Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/paca-corbasi(1).jpg", "date": "19.01.2024 09:27:44", "author": "Asiye Gül", "article": [ { "article": "Paça Çorbası, Çorba herkesin sofrasında hemen hemen her gün bulunan yemek çeşitlerindendir. Çok çeşitli çorba çeşitleri vardır. Sebze çorbası, tavuk çorbası, mercimek çorbası, ezogelin çorbası gibi çok çeşitli çorba türleri vardır. Çorbalar baharat, krema ve terbiye yöntemleri ile daha lezzetli hale getirilebilir. Bol sarımsaklı yenmesiyle bilinen paça çorbası ise en lezzetli ve en sağlıklı çorba gruplarındandır. Paça çorbası tarifinden bahsedelim.

Paça Çorbası Malzemeleri
Paça Çorbası Nasıl Yapılır?

Derin bir tencereye alınan kelle 45 dakika haşlanır daha sonra süzülerek etlerinden ayrılır. Etler küçük küçük doğranır, başka bir tencerede un ve haşlamadan alınan bir bardak su karıştırılır. Bu karışım, diğer kalan kelle suyuyla karıştırılır ve içerisine kelle etleri eklenir, sirke ve sarımsak konulan çorba, 5 dakika daha pişirilir. Başka bir tavada yağ ve pul biber yakılarak çorbanın üzerine dökülür. Çorba servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }