{ "title": "Paça Çorbası Nasıl Yapılır", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/paca-corbasi-nasil-yapilir-7992.jpg", "date": "21.01.2024 09:25:46", "author": "emine mutlu", "article": [ { "article": "
Paça çorbası nasıl yapılır: Paça koyun keçi ya da dananın dirsek altı kısmından yapılan çorba türüdür. Çorbanın lezzeti oldukça farklı ve hiç denemeyenler ilk defa tattıklarında ise daha önce yemedikleri için pişman olduğu lezzetli ve pratik olan çorbadır. Genellikle kurban bayramı döneminde hayvanların ayaklarını temizleyerek buzdolabına konulmasıyla kışın soğuk ortamlarda içinizi ısıtabilecek bir çorbadır. Paça çorbası nasıl yapılır demeden önce paça temizliğinin nasıl yapıldığını bilmek çorbayı yapanlar için yarar sağlar.

Paça nasıl temizlenir? Kasaptan alınan koyun paçaları temizlenmiş olarak size gelmesine rağmen üzerindeki ince tüyleri yok etmek için ocağın üzerine alarak tüylerin yanması sağlanır. Tüylerin tamamen ortadan kalkmasını istiyorsanız tütsüleme yaptıktan sonra sert bir bezle paçayı sürterek temizlemeniz gerekir. Daha sonra bol su ile yıkayınız. Tencerenin içerisine paçayı koyarak üzerine su ilave edilir ve kaynaması sağlanır. Kaynadıktan sonra paçaların suyu süzülür. Tencereden alınan parçalar düdüklü tencerenin içine konarak üzerine bir miktar su ilave edilir ve Içerisine bir bütün soğan ile koyarak ağzı kapatılır. En az yarım saat kayanatılarak tencerede pişirilir. Suyun içinden alınan paçalar kemikten ayrılır.

Paça çorbasının terbiyesi nasıl yapılmalıdır?

Tencereye 2 yemek kaşığı sıvıyağı konulur ve üzerine bir miktar un ilave edilir ve unun kokusu çıkana kadar kavrulur. Kavrulduktan sonra ocaktan alınır. Bir bardak yoğurt ve haşladığımız paça suyundan bir bardak koyarak güzelce çırpılır ve pürüzsüz bir kıvam elde edilir.

Paça çorbasının faydaları nelerdir?
Paça çorbasının zararları nelerdir?
Ayak paça çorbası için gerekli malzemeler
Ayak paça çorbasının terbiyesi için
Meyanesi için ise
Ayak paça çorbasının üzeri için
Ayak paça çorbası nasıl yapılır?

Sağlık yönüyle şifa kaynağı olan ayak paça çorbasının hazırlanmasında öncelikle hazırladığınız ayak paçasını ocağa alarak tütsülemenizdir. Tütsüledikten sonra bol su ile yıkayarak tütsü siyahlığından temizlemeniz gerekir. Ardından düdüklü tencerenin içerisine koyarak üzerine bir miktar su ve tuz ilave edip tencerenin ağzını kapatın. Bir saat kadar pişmesi için bekleyin. Paçanın terbiyesi için 4 yemek kaşığı un ve su yardımıyla pürüzsüz hale getirinceye kadar karıştırın. Üzerine pişen paça suyundan da ilave ederek karıştırmaya devam edin. Çorbanızın meyanesi için 2 yemek kaşığı doğal sirke ile bir diş sarımsağı ezerek çorbaya ilave edin. 5 dakika daha karıştırın. Bu sosu servis tabaklarına aldıktan sonra herkes üzerine dökebilir. Paça çorbasının son aşaması ise ufak bir tavanın içerisine iki yemek kaşığı tereyağını ilave edin. Üzerine pul biber koyarak yağda kavurmaya başlayın. Çorbanın üzerine dökün. Paça çorbasını sıcak bir şekilde servis edersiniz daha lezzetli olur. Paça çorbası nasıl yapılır dediğimizde üç aşamadan oluşan vitamin ve lezzet deposu çorbası aklımıza gelebilir ve güvenle tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }