{ "title": "Oktay Usta İşkembe Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/oktay-usta-iskembe-corbasi.jpg", "date": "19.01.2024 09:34:01", "author": "mustafa kaya", "article": [ { "article": "

Oktay usta işkembe çorbası, En çok sevilen çorba tariflerinden biri de Oktay ustanın işkembe çorba tarifidir. Diğer çorba türleri bir yana işkembe çorbasının insanlardaki yeri bir başkadır. Kendine has kokusu, tadı ve lezzetiyle insanların gönlünde taht kurmuştur. Tarifi ve yapımı kolay olan işkembe çorbasını canınız ne zaman isterse kolayca yapabilirsiniz. Aşağıda sizler için normal işkembe tarifinden farklı, yemek konularının piri olan Oktay ustanın işkembe çorbası tarifini sizler için paylaşıyoruz. Şimdiye kadar denemediyseniz mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Farkı göreceğinizden ve vazgeçilmezlerinizin arasına gireceğinden emin olabilirsiniz.

Oktay usta işkembe çorbası malzemeleri
Oktay usta işkembe çorbası nasıl yapılır?

Öncelik olarak işkembeler güzelce yıkanır. El büyüklüğünde parçalanarak tencere içerisine konur. Ağzına kadar su koyularak pişmeye bırakılır. Kaynayıncaya kadar üzerinde oluşan köpükler kaşıkla alınır. Kaynama suyunun içine iki baş sarımsak ilave edilir. Piştiklerinden emin olunan işkembeler su içinden çıkarılır. Soğuduktan sonra bıçak yardımıyla kıyılarak tekrar suyun içine konur ve pişirilmeye devam edilir. Bir kahve fincanı un suyla ezilerek kaynayan tencerenin içine dökülür. Üzerine tuz ilave edildikten sonra ateş üstünden alınır. Bir tava içerisine yağ aktarılır. Üzerine kırmızı biber eklenerek hafif şekilde çevrilir. Servis yapılacağı zaman kasetlerin üzerine azar azar dökülür. Geriye kalan sarımsaklar sirkeyle karıştırılarak isteğe göre servis yapıla bilmektedir. Böylelikle Oktay ustanin işkembe çorbası hazırlamış olursunuz. Ayrıca isteğe göre işkembe çorbası terbiyeli şekilde de yapılmaktadır. Bunun için iki yumurta sarısı üzerine bir limon suyu dökülerek iyice karıştırılır. Kaynayan çorba suyundan da bir kepçe alınarak yumurtalara eklenerek İyice karıştırılır. Son olarak hepsi çorbanın içerisine eklenerek iki dakika daha kaynatılır ve ateşten alınır.

Afiyet olsun.
" } ] }