{ "title": "Misket Köfte Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/misket-kofte-corbasi.jpg", "date": "19.01.2024 20:36:31", "author": "ali haydar şahin", "article": [ { "article": "Misket Köfte Çorbası, diğer adı ile yoğurtlu köfte çorbası olan bu çorba oldukça tercih edilen bir yemek çeşididir. Oldukça doyurucu ve besleyici bir yemek olan bu çorba sulu köfte yemeğinin devamı niteliğindedir. Yoğurtla veya yoğurt olmadan yapılabildiği gibi içerisine nohut eklenerek de yapılmaktadır. Yöreden yöreye farklı çeşitlerde yapılmaktadır ancak genel olarak misket köfte çorba yapımı şu şekildedir;

Misket Köfte Çorbası Malzemeleri
Misket Köfte Çorbası Üzeri için
Misket Köfte Çorbası Nasıl Yapılır?

Çorba yapımına ilk olarak köftelerin hazırlanması ile başlanılmaktadır. Genişçe bir kaba kıyma, köftelik bulgur, tuz ve karabiber eklenerek iyice yoğurulur ve bir süre dinlenmeye bırakılır. Başka bir kaba yoğurt, yumurta sarısı ve un koyup iyice çırpılır ve ardından bu karışıma bir su bardağı su eklenerek çırpma işlemine devam edilir. Hazırlanan yoğurtlu karışım tencereye koyularak kalan üç bardak su üzerine eklenir ve kaynamaya bırakılır. Kaynama işlemi gerçekleşinceye kadar dinlenmeye bırakılan köfte harcından küçük parçalar koparılarak elde yuvarlayarak misket şeklinde küçük köfteler elde edilir. Bu köfteler hazırlandıktan sonra kaynamakta olan yoğurtlu karışımın içine eklenir. Orta ateşte çorba on ya da on beş dakika daha kaynamaya bırakılır ve bu sırada küçük bir tava içerisinde tereyağı eritilerek üzerine nane ve pul biber eklenerek kızdırılır. Hazırlanan tereyağı misket köfte çorbasının üzerine eklenir ve bir iki dakika daha kaynatıldıktan sonra servis edilir.
" } ] }