{ "title": "Minestrone Çorba", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/minestrone-corbasi.jpg", "date": "18.01.2024 22:29:31", "author": "ismail veske", "article": [ { "article": "Minestrone Çorbası, Basit olan malzemelerle mutfakta harikalar yaratmakta, o harikaları sunmakta ve dünyaya pazarlamakta İtalyanların üzerine yoktur. Makarna, pizza bunun en güzel iki örneğidir. Bir de minestrone çorbası vardır. İtalyanların mevsim sebzelerinden yaptığı meşhur bir çorbadır. Minestra çorba anlamına gelmektedir. Minestrone ise çoğul olanıdır. İçerisinde yer alan birçok malzemeden sebep ‘büyük çorba' olarak isimlendirilir. Bizdeki sebze çorbalarını andırır. Fakat biz genel olarak sebzeleri iri bir biçimde doğrar, çoğu zaman ortadan ikiye böler daha sonra da blenderden geçiririz. Minestore'da ise sebzeler minik küpler şeklinde doğranıyor ve başka bir işlemden geçmiyor.

Sebzeler ise al dante usulüne göre pişiriliyor. Yani sebzeler hafif diri olacak bir şekilde kalıyor. Bu şekilde daha sağlıklı oluyor. Üstelik her defasında kaşığınıza farklı sebze küpleri geleceğinden dolayı her kaşıkta farklı bir sebze geliyor ağzınıza. Aynı yoğun bir yemek gibi. Ana malzemesi, soğan, kereviz, havuç, domates ve fasulye, bezelye ya da barbunya taneleri. İtalya'nın bazı yerlerinde içerisine makarna veya pirinç konulur. Nadiren tavuk, et ya da sularını katanlar da oluyor. Ancak İtalyan yemek yazarı olan Angelo Pellegrini'ye göre minestrone'un olmazsa olmazı ne et ne tavuk ne de barbunya.

Bizim tarife gelecek olursak, uzun bir zamandır ziyaret etmek istediğim mekân olan, Zalatta'daydım bu hafta. Menülerine minestrone'u eklediklerini duyunca mekâna gitmek şart oldu. Zira minestrone, bu köşede yer vermek istediğim, listemde uzun zamandır bekleyen bir lezzet. Fakat her şeyin bir vakti, mevsimi var. Bu hafta tam zamanı dedim ve gittim. Beşiktaş Çarşı'da, beş katlı olan bir kafe restoran burası. Dünya mutfağından salata, makarna, ızgara ve çeşitlerden meydana gelen 70 çeşit yemekle zengin bir menüye sahip. Son yılların trendlerinden olan açık mutfak konseptinde hizmet veriyor.

Çorba menüleri mevcut fakat biraz önce belirttiğim gibi minestrone bu menüye yeni dahil olmuş bir çorbadır. Mekânın yardımcı şefi olan Sinan Bey, mevsim sebzeleri kullanarak yaptı minestrone'u. Bu sebepten dolayı domates ve barbunya koymadı. Bunun yerine havuç, kereviz, kabak, pırasa ve pazı kullandı. Fakat damak tadınıza veya evde bulunan malzemenize göre ekleme ya da çıkarma yapabilirsiniz. Üstelik salçasız çorbadan hoşlanmıyorsanız salça ya da yazdan hazırladığınız domates püresi de kullanabilirsiniz. Ben makarnalı olanını özellikle de tekerlek makarnalı olanını çok seviyorum. Fakat sadece sebzesi de hoşuma gitti. Sunumu ile daha çorbayı içmeden içinizi ısıtıyor. Minnak bir tencere, crouton ve de tazecik minik ekmeklerle sunum ediliyor. Evdeyseniz hemen koyun tencereyi ocağa, eğer dışarıdaysanız ve üşüdüyseniz Zalatta'ya gidin derim.

Minestrone çorba malzemeleri
Minestrone Çorba Nasıl Yapılır?

Önce havuç, daha sonra sırasıyla pırasa, kereviz, kabak orta ateşte Ayçiçek yağıyla sotelenir. Daha sonra tuz, karabiber ve sebzeli çeşni ve fesleğen sos ilave edilip su ekleyerek kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra pazı konulur. Altı kısılır. Karıştırılıp servise sunulur.

Püf noktası: Sebzeler fazla öldürülmeyecek şekilde pişirilmeli. Pişme süreleri farklı olduğundan dolayı sotelenme sırasına dikkat edilmeli.
" } ] }