{ "title": "Mercimekli Erişteli Çorba", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/mercimek-eristeli-corba.jpg", "date": "20.01.2024 10:07:27", "author": "perihan çolak", "article": [ { "article": "
Mercimekli Erişteli çorba, çorba özellikle kış aylarında daha çok tüketilen ve her yemek öğününde mutlaka bulundurulması gereken bir yemek çeşididir. Özellikle mide ve bağırsak sağlığı açısından çok faydalı olan çorba, ana yemekten önce tüketildiği zaman mideyi yumuşatarak ana yemeğe hazırlar. Bu da mide sağlığı için çok önemli bir detaydır. Bu sebepten dolayı çorba sık sık tüketilmelidir. Birçok çeşidi yapılan çorba kış aylarında bolca tüketildiği zaman, hastalıklara yakalanma olasılığını da azaltmış olur. Ülkemizde birçok çeşidi yapılan çorbanın bir çeşidi de mercimekli erişteli çorbadır. Bu çorbanın malzemelerii ve yapılış işlemini sizlerle paylaşarak, harika bir çorba yapmanıza yardımcı olalım.

Mercimekli Erişteli çorbanın malzemeleri
Mercimekli Erişteli çorbanın yapım işlemi

Mercimekli erişteli çorbamızın yapım işlemi için gerekli olan malzemelerimizi hazırladıktan sonra, çorbamızın yapım aşamasına geçiyoruz. Öncelikle yeşil mercimeğimizi iyice yıkıyoruz. Yıkadığımız mercimeğimizin üzerine kaynar su döküp, suyun rengi siyah olana kadar bekletiyoruz. Beklettiğimiz mercimeklerin siyah suyunu süzüp, mercimekleri tekrar yıkıyoruz ve mercimeği haşlamak için hazır bulundurduğumuz tencereye koyuyoruz. Üzerine bir miktar su ekleyerek ocağın üzerine koyup haşlamaya bırakıyoruz. Mercimekler haşlanırken biz diğer taraftan çorbamız için gerekli olan sosu hazırlamak için tavayı alıyoruz. İçerisine iki yemek kaşığı tereyağını koyup eritiyoruz. Eriyen tereyağının içerisine bir adet orta boy soğanı ve iki diş sarımsağı yemeklik olacak şekilde doğrayıp koyuyoruz. Pembeleşene kadar kavuruyoruz. Pembeleşen soğan ve sarımsağın üzerine bir yemek kaşığı unu ilave edip kavuruyoruz. Kavrulan una bir tatlı kaşığı domates salçası ve bir tatlı kaşığı biber salçasını ekleyip salçayı da kavuruyoruz. Bir miktar su ilave ekleyip karışımın kıvamını açıyoruz. Haşlanmakta olan mercimeğimizi suyu ile hazırlamış olduğumuz sosun içerisine aktarıyoruz ve karıştırıyoruz. Çorbamızın kıvamı çok koyu olmuş ise bir miktar su ekleyerek kıvamını ayarlayabiliriz. Çorbamız kaynamaya başlayınca içerisine bir çay bardağı erişteyi koyuyoruz ve tuzunu ilave ediyoruz. Erişteler haşlanıncaya kadar çorbamızı pişirmeye devam ediyoruz. Erişteler haşlandıktan sonra son olarak çorbamıza bir tatlı kaşığı nanemizi de ilave ederek karıştırıyoruz. Pişmiş olan çorbamızı ocaktan alıyoruz.

Mercimekli erişteli çorbamızın pişme aşamasını da tamamladık ve artık bu lezzetli çorbamız servise hazır hale gelmiş demektir. Mercimekli erişteli çorbamızı ailemiz ve misafirlerimize ikram edebiliriz.

Afiyet olsun.
" } ] }