{ "title": "Mercimek Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/mercimek-corbasi(2).jpg", "date": "20.01.2024 08:18:05", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Mercimek çorbası, çorba türleri arasında tüketimi en fazla olan ve özellikle de kış aylarında afiyetle tüketilen bir çorba türü olarak bilinmektedir. Sofralarımızda ana yemeklerden önce mideyi yetiştirmek amacıyla servise sunulur. Bu makalemizde mercimek çorbası nasıl yapılır, içeriğinde hangi malzemeler kullanılır beraber inceleyelim. Hepinize kolay gelsin.

Mercimek Çorbası Malzemeleri
Sosu için
Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?

Mercimek çorbası yapımına ilk önce sıvı yağı tencereye alarak güzelce soyulup yemeklik doğranan soğanları yağla hafif pembeleşinceye kadar kavurarak başlayalım. Daha sonra kavrulan soğanların içerisine un ilave edilerek kısık ateşte kavurmaya devam edelim. Salça kullanılacaksa eğer salça ilave edelim, soğanlar güzelce kavrulduktan sonra küp-küp doğranmış olan havuçları ve iyice yıkanıp suyu süzülen mercimekleri de ilave edelim. Üzerine 1 litre su eklenerek karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatalım. Mercimekler ve havuçlar yumuşayıncaya dek orta ateşte pişirmeye devam edin. Çorba piştikten sonra el blenderi ile güzelce yumuşatalım. Karabiber, tuz ve isteğe bağlı olarak kimyon ilave edelim. Kıvamı koyu olursa eğer bir miktar daha su ilave edelim ve bir taşım daha kaynatalım. Bu arada küçük bir tavaya iki yemek kaşığı tereyağı ilave edelim, yağı iyice kızdıralım ve bir tatlı kaşığa kırmızı toz biber eklenerek ocaktan alalım. Çorba servis kasesine alındıktan sonra üzerine kırmızı biberle hazırlanan sosdan gezdirelim ve bir dilim limon ile servise sunalım.

Afiyet olsun.
" } ] }