{ "title": "Mercimek Çorbası Tarifi", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/mercimek-corbasi-tarifi.jpg", "date": "21.01.2024 10:45:45", "author": "SEBAHAT COŞGUN", "article": [ { "article": "Mercimek Çorbası Tarifi, bir insanın gün içerisinde alması gereken her türlü vitamin ve minerali bünyesinde barındıran çok besleyici ve şifa deposu bir çorba çeşididir. Bizim mutfağımızda onlarca çeşidi pişirilmektedir. Size verdiğimiz bu tarif de birçok sebze olduğundan kış aylarında pişirilmesini önerdiğimiz bir tariftir. Mercimek tam bir protein kaynağı olduğundan çocukların gelişimi içinde çok faydalıdır. Denenmiştir. Mutlaka pişirerek sevdiklerinize tattırmanızı tavsiye ederiz. Kolay gelsin.

Mercimek Çorbası Malzemeleri
Sosu İçin Malzemeleri
Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?

İlk olarak mercimeği ayıklayıp bol su ile yıkıyoruz. Geniş bir tencerenin içine 1 litre kadar soğuk su koyup kaynaması için ocağa alıyoruz. Patates ile havucu soyup yıkadıktan sonra rendeliyoruz. Su kaynadıktan sonra üzerine mercimeği, rendelemiş olduğumuz havuç ile patatesi ilave ediyoruz. Soğanı yemeklik doğrayıp tencereye attıktan sonra bir miktar tuz atıp kapağını kapattıktan sonra orta ateşte pişmeye bırakıyoruz.

Sosunu hazırlamak için bir yağ tavasına tereyağını ve sıvı yağı atıp bir miktar kızartıyoruz. Üzerine salçaları ekleyip kısık ateşte bir miktar çeviriyoruz. Daha sonra nane ve pul biberi ilave edip, karıştırdıktan sonra 1 çay bardağı su ekleyip, salçanın pürüzlerini gidermek için karıştırıyoruz.

Pişen çorbayı ocaktan indiriyoruz. Daha sonra karıştırıcıdan geçirip sebzelerin çorbanın içinde tamamen yok olmasını sağlıyoruz. Kırmızı mercimek piştikten sonra sürekli koyulaşan bir tahıldır. Bu yüzden çorbanın kıvamı koyu ise bir miktar daha sıcak su ekliyoruz. Hazırladığımız sosu çorbanın üzerine ekleyip karıştırdıktan sonra ocağa alıp bir iki taşım daha kaynatıyoruz. Hazır olan mercimek çorbanızı yanına limon dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }