{ "title": "Maraş Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/maras-corbasi.jpg", "date": "19.01.2024 03:22:35", "author": "tuğba arslan", "article": [ { "article": "
Maraş Çorbası, Kahraman Maraş yöresine ait olan Maraş çorbası oldukça lezzetli bir çorba çeşididir. İçindeki malzemelerin vitamin ve mineraller yönünden zengin olması, doyurucu bir çorba olması ve lezzeti ile mutlaka denemeniz gereken Maraş çorbasının ekşili olanının tarifini sizler için yazdım. Umarım beğenirsiniz. İlk defa deneyecek olanlara kolay gelsin diyorum ve işte meşhur ekşili Maraş çorbası.

Ekşili Maraş Çorbası İçin Kullanılacak Malzemeleri
Ekşili Maraş Çorbası Nasıl Yapılır?

1 su bardağı dolusu aşurelik buğday akşamdan ıslatılır. Ertesi gün akşamdan ıslatılmış olan aşurelik buğday bir tencereye alınır ve haşlanır. Haşlanan buğday suyu süzülmeden bir kenarda bekletilir. Bu arada bir tava içerisine soyulup yemeklik doğranmış kuru soğan koyulur ve sıvı yağda kavrulur. Kavrulan soğanların içine biber ve domates salçaları eklenir ve kavurma işlemine biraz daha devam edilir. Ayrı bir tencerenin içine kırmızı mercimek, tuz, pul biber ve su koyulup, malzemeler haşlanmaya bırakılır. Mercimekler haşlandıktan sonra blenderden geçirilir ve içine halanmış buğdaylar eklenir. Buğday ve mercimekler iyice özleşene kadar orta ateşte pişirilir. Son olarak, sumak ekşisi ve bir kâse ayıklanıp, iyice yıkanmış ve doğranmış olan ıspanaklar da tencereye eklenir. Tüm malzemeler birkaç dakika daha kaynatıldıktan sonra ocağın altı kapatılır ve sıcak olarak servis edilir.

Afiyet Olsun.
" } ] }