{ "title": "Mantılı Nohutlu Çorba", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/mantili-nohutlu-corba.jpg", "date": "19.01.2024 14:50:03", "author": "perihan çolak", "article": [ { "article": "Mantılı Nohutlu Çorba, yemek öğünlerinin vazgeçilmezi olan çorbaların, günümüzde artık birçok çeşidi yapılmaktadır. Hem sağlık açısından birçok faydası bulunan hem de lezzet açısından çok iyi olan bu çorbalar yemek öğünlerinin hemen hemen hepsinde tüketilebilmektedir. Ülkemizde her yörenin kendine has çorba çeşitleri yapıldığından ülkemiz çorba çeşitleri bakımından çok zengin bir menüye sahip hale gelmiştir. Her mevsimde sıcak ya da soğuk olarak tüketilmesi gereken çorba, özellikle ana yemeklerden önce tüketildiği zaman, mideyi yumuşatarak ana yemeğe hazırlar. Böylece ana yemek yendikten sonra midede rahatsızlık hissi oluşmaz. Anadolu'muzda yapılan birçok çorba çeşitlerinden bir tanesi olan mantılı nohutlu çorbanın tarifini sizlerle paylaşmak istedik. Bu lezzetli ve değişik çorba yapımı için öncelikle gerekli olan malzemeleri ve daha sonra yapım aşamasını sizlere anlatalım.

Mantılı Nohutlu çorbanın malzemeleri
Mantılı Nohutlu çorba nasıl yapılır?

Mantılı nohutlu çorbamızın yapım işlemi için gerekli olan malzemeleri hazırladık ve şimdi de çorbamızın yapım aşamasına geçiyoruz. Öncelikle içerisinde mantıları haşlayacağımız tencereyi alıyoruz içerisine bir kâse mantımızı koyuyoruz. Mantıların üzerine kaynatılmış sıcak sudan bir miktar aktarıyoruz ve mantılarımızın haşlanması için tencereyi ocağa koyuyoruz. Mantılar haşlanırken biz diğer taraftan çorbamızın sosunu hazırlayalım. İçerisinde çorbamızı pişireceğimiz tenceremizi alıyoruz. İçerisine bir yemek kaşığı tereyağını koyup ocağa alıyoruz. Tereyağımızı eritiyoruz. Eriyen yağın içerisine bir yemek kaşığı unu koyup kavuruyoruz.

Kavrulan una bir yemek kaşığı domates salçamızı ekliyoruz ve salçamızı da iyice kavuruyoruz. Salçamız kavrulduktan sonra bir su bardağı et suyunu ilave edip karıştırıyoruz. Bu arada mantılarımızı kontrol ediyoruz, mantılar tam haşlanmadan içerisine bir su bardağı nohudu ekliyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz. Tekrar sosumuza dönüyoruz. Et suyunu eklediğimiz karışım kaynamaya başlayınca içerisine bir yemek kaşığı nar ekşisini, bir tatlı kaşığı kırmızı pul biberi, bir çay kaşığı karabiberi ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz. Mantılı nohutlu çorbamız için gerekli olan sosumuz hazır. Haşlanmakta olan mantı ve nohudumuzu ocaktan alıp sosun içerisine aktarıyoruz ve iyice karıştırıyoruz. Kıvamı koyu olmuş ise bir miktar su daha ekleyerek kıvamını açıyoruz. Karıştırdığımız çorbamızı mantılar tam yumuşayana kadar pişiriyoruz. Mantılar yumuşadıktan sonra çorbamızı ocaktan alıyoruz.

Mantılı nohutlu çorbamızın pişirme aşamasını da tamamladık. Artık bu lezzetli ve farklı olan çorba çeşidimiz servise hazır hale gelmiştir. Mantılı nohutlu çorbamızı ailemiz ve misafirlerimize ikram edebiliriz.

Afiyet olsun.
" } ] }