{ "title": "Mantar Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/mantar-corbasi(1).jpg", "date": "19.01.2024 11:26:36", "author": "Murat AYDOĞAN", "article": [ { "article": "Mantar Çorbası, Günümüzde çorba çeşitleri arasından mantar çorbasını bilmeyen yoktur. Fakat bilen kişilerden birçoğu yapılışını bilmedikleri için mantar çorbasını çok fazla evlerinde yapamamaktadır. Mantar çorbası çok eskilerden beri yapılan öyle ki tam olarak doğuş tarihi bilinmeyen bir çorbadır. İçerisindeki mantar ya da diğer malzemeler doğal olarak yetişen malzemeler olduğu için tabi ki insan sağlığına birçok fayda sağlamaktadır. Özellikle içerisinde bulunan mantarın insan sağlığı üzerine etkileri çok büyüktür. Birçok insan mantar çorbasını çorba satan yerlerde yemiştir. Fakat şunu belirtmek isterim ki bu bölgelerde yediğiniz mantar çorbası, kesinlikle evde yapacağınız mantar çorbası kadar lezzetli olmayacaktır. Bu nedenle sizlerde mantar çorbasını evlerinizde yaparak sıcak sıcak akşam yemeklerinin yanında çok az bir maliyetle yaparak ailenize yedirebilirsiniz. Birçok yemeğin yanında gönül rahatlığı ile yiyebileceğiniz mantar çorbasını emin olun ki sizlerde çok beğeneceksiniz. Bu çorba özellikle tarımın gelişmiş olduğu bölgelerde yani ülkemizin doğu bölgelerinde insanlar tarafından çok daha fazla yapılmaktadır. Bu bölgelerde yetişen mantarlar son derece doğal ve son derece oldun olduğundan bu mantarlarla yapılan çorbalar çok daha lezzetli olmaktadır. Mantar çorbasının yapımına geçmeden önce sizlere malzemelerinden bahsetmek istiyorum.

Mantar Çorbası Malzemeleri
Üzeri için
Mantar Çorbası Nasıl Yapılır?

Bilindiği gibi mantarlar bitki olduğu için oldukça tozlu durumda olurlar. Bu nedenle mantar yemeği yaparken öncelikle bu mantarları dağıtmadan çok temiz bir şekilde yıkamalıyız. Aksi durumlarda hijyen konusunu önemsemediğimiz için sağlık problemleri yaşayabiliriz. Mantarları temiz bir şekilde yıkadıktan sonra küçük küçük parçacıklar olarak doğrayalım. Bu işlemden daha sonra ise artık soğanlarımızı bir tava içerisine küçük küçük yani yemeklik bir şekilde doğrayalım. Daha sonra ise sıvı yağ içerisinde bu soğanları kavuralım. Soğanların rengi pembeleştikten sonra artık mantarları da bu tava içerisine ekleyebiliriz. Bir süre mantarları ve soğanları kavurduktan sonra mantarlar sularını bırakacaktır.

Mantarlar kavrulduktan sonra artık bu tava içerisine yavaş yavaş unu ekleyebiliriz. Unu eklerken bol bol karıştırmanız unun topaklar oluşturmasını önleyecektir. Daha sonra tüm bu malzemeleri bir çorba tenceresine alalım ve karıştıralım. Ardından bir miktar karabiber ve sıcak suyun tümünü tencereye ekleyerek bol bol karıştıralım ve içerisindeki malzemenin su içerisinde ayrışmasını sağlayalım. Daha sonra oda sıcaklığında olan ve malzemelerde bahsettiğimiz kadar sütü bu çorba içerisine ekleyelim ve kaynayana kadar sürekli olarak karıştıralım. Çorba bir süre sonra kaynayacaktır. İşte bu aşamadan sonra yaklaşık 10 dakika kadar bir süre daha pişirelim ve çorbayı ocaktan alalım. Bu aşamada tuz atabilirsiniz. Tuzu attıktan sonra iyice karıştırın.

Artık servis aşamasındayız. Mantar çorbası sıcak sıcak tüketilmesi gereken bir çorba olduğu için çorbayı uygun kaselere koyun ve ayrı bir tava içerisinde tereyağı ve kırmızı biberi kızartarak çorba kaselerinin üzerine ekleyin ve artık mantar çorbası hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }