{ "title": "Mantar Çorbası Oktay Usta", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/mantar-corbasi-oktay-usta.jpg", "date": "19.01.2024 21:12:28", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Mantar Çorbası Oktay Usta, seçilerek tüketilen ayrı bir tat olarak bilinmektedir. Bu çorba özellikle de kış aylarında bizleri soğuk havaların etkisinden korumak için bol bol tüketilmesi gerekir. Kişilerin bir hayli lezzetle tükettiği bu çorba içeriğinde bulunan malzemelerin çorbaya oluşturduğu eşsiz lezzet kişiler için vazgeçilmez olmuştur. Bu makalemizde sizlere mantar çorbası nasıl yapılır, içeriğinde hangi malzemeler kullanılır bu hususlarda bilgi vereceğiz. Hepinize kolay gelsin.

Mantar Çorbası Oktay Usta Malzemeleri
Hazırlanışı: Mantarların topraklarını temizlemek için su dolu bir kap içerisine mantarları alın ve güzelce dilimleyerek bir kenara alın. Soğanın ve sarımsakların kabuklarını soyun ve sonra doğrama tahtasına alarak ince ince kıyın. Sıvıyağ ve tereyağını önceden hazırlanan bir tavaya alın, soğanı ve sarımsağı tavaya koyun üzerine tuz ilave edin. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun, üzerine dilimlediğiniz mantarları ekleyin ve suyunu salıp çekinceye kadar soteleyin. Mantarların üzerine unu ilave edin ve birkaç dakika hafifçe kokusu çıkıncaya kadar iyice kavurun. Dibini tutturmadan azar azar sütü ekleyin ve iyice karıştırın. Yoğunlaşan sütün üzerine istediğiniz kıvama gelinceye kadar su ilave edin. Tuz ve karabiberi de karışıma ilave ettiğiniz çorbayı 4-5 dakika kadar orta şiddetli ateşte karıştırarak iyice kaynatın. Kaynayan çorbanın altını azaltın blenderden geçirin 10 dakika daha pişirin ve ocaktan alarak servis yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }