{ "title": "Mahluta Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/mahluta-corbasi(1).jpg", "date": "21.01.2024 08:10:07", "author": "tuğba arslan", "article": [ { "article": "
Mahluta Çorbası, Hatay'ın Antakya yöresine özgü bir mercimek çorbası olan mahluta çorbası, kış aylarının da vazgeçilmezlerindendir. Bu yazımda sizler için hem yapımı çok kolay hem de oldukça lezzetli bir çorba çeşidi olan mahluta çorbasının tarifini yazdım. Malum kış ayları aynı zamanda hastalık ayıdır. Limon ile tüketilen bu çorba tarifi ile vücut direncinizi arttırmak da mümkün. Deneyecek olanlar şimdiden kolay gelsin diyorum ve işte Antakya yöresinin meşhur mahluta çorbası tarifi.

Mahluta Çorbası İçin Kullanılacak Malzemeler (4-6 Kişilik)
Mahluta Çorbası Nasıl Yapılır?

İlk olarak, 1 adet orta boy kuru soğan soyulup ince ince doğranır. Doğranan soğanlar bir tencere içerisine alınır ve üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı eklenip, orta ateşte kavrulur. Tencerenin kapağı ara ara açılarak soğanlar karıştırılır ve yumuşaması sağlanır. Daha sonra, sarımsak soyulup iyice ezilir ve tencerenin içine eklenir ve soğanla harmanlanması için bir kere karıştırılır. Tencereye 1 litre tavuk suyu da eklenip, malzemeler orta ateşte kaynamaya bırakılır. Kaynama işleminin ardından tencerenin içine önceden ayıklanıp yıkanmış olan 100 gram kırmızı mercimek ile yine önceden ayıklanıp yıkanmış olan 50 gram kırık pirinç ilave edilir. Son olarak, 1 tatlı kaşığı toz kişniş, yarım tatlı kaşığı kimyon, çeyrek limonu suyu ve göz kararı tuz ve karabiber de tencereye eklenir ve bir kez daha karıştırılıp 35 ya da 40 dakika kadar pişirme işlemine devam edilip, ocağın altı kapatılır. Hazır olan mahluta çorbası kaselere koyularak üzerine limon sıkılıp kimyon serpilir ve yanında limon ile sıcak olarak servis edilir.

Afiyet Olsun.
" } ] }