{ "title": "Lokanta Usulü Mercimek Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/lokanta-usulu-mercimek-corbasi.jpg", "date": "20.01.2024 02:51:17", "author": "Asiye Gül", "article": [ { "article": "Lokanta Usulü Mercimek Çorbası, Çorbalar, yemeklerin kurtarıcı lezzetidir. Pek çok çeşit çorba bulunmaktadır. Sebze çorbası, tavuk çorbası, et çorbası, arabaşı çorbası, kabak çorbası ve bunun gibi çok fazla çeşit çorba ismi sayabiliriz. Fakat ülkemizde en çok tercih edilen çorba ismi, mercimek. Mercimek çorbası evler de olduğu gibi lokantalarda da çok fazla talep görmektedir. Şimdi sizlerle lokanta usulü mercimek çorbası tarifini paylaşalım.

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Malzemeleri
Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?

Yıkanan mercimek, düdüklü tencereye alını içerisine soyulmuş soğan ve patates tüm olarak atılır. Havuç ve biberde, baharat ve sıvı yağda eklenerek kaynamaya bırakılır. Düdüklü tencerenin kapağını kapatırız ve 30 dakika pişmesini bekleriz. Pişen çorba, doğrayıcı makinede 3-4 dakika kadar sebzeler ezilene kadar ezilir. Kıvamını alan çorba servise hazırdır. Üzerine tereyağı da kızartıp dökerek servisimizi tamamlamış oluruz.

Afiyet olsun.
" } ] }