{ "title": "Lebeniye Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/lebeniye-corbasi(2).jpg", "date": "22.01.2024 01:30:04", "author": "betül kızılkaya", "article": [ { "article": "Lebeniye çorbası, Gaziantep yöresine özgü olan lebeniye çorbası ismini Arapçadan almış lezzetli bir çorbadır. \"Leben\" arab dilinde yoğurt anlamına gelir. Arap mutfağı ile Güneydoğu Anadolu mutfağı birbiriyle çok benzerlik göstermektedir. Lebeniye çorbası da Gaziantep'e özgü olduğu bilinse de Güneydoğu Anadolu bölgesinin çoğunda çok beğenilerek yenilen bir çorbadır. Ayrıca lebeniye çorbasının tadı Gaziantep'in yuvalama adlı yemeğinin tadıyla benzerlik göstermektedir.

Lebeniye Çorbası Malzemeleri
Köftesi için
Yoğurtlu terbiyesi için
  • 3 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı un
Lebeniye Çorbası Üzeri için
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı nane
Lebeniye Çorbası Nasıl Yapılır?

Pirinci ve suyu tencereye koyup haşlamaya bırakıyoruz. Bir taraftan da köfte malzemeleri ile köfteyi yoğurup ufak ufak yuvarlıyoruz. Daha sonra köftelerin üzerine biraz un ilave ederek az yağda hafif kızartıyoruz. Sonra bu köfteleri sıcak su dolu tencereye atıp içine daha önceden haşladığımız nohut ve pirinçleri de ilave ediyoruz. Ayrı bir yerde yoğurt terbiyesi yapmak için yoğurt, un ve yumurtayı çırpıyoruz. Çırptığımız bu karışımı tencerede kaynayan malzemelerin üzerine hızlı bir şekilde döküp, karıştırdıktan sonra kaynamaya bırakıyoruz. Yoğurdun kesilmemesi için tuzunu en son ilave edip, tencerenin altını kapatıyoruz. Ayrıca kızarttığımız tereyağının içine naneyi de katıp, pişirdiğimiz çorbanın üzerine ekleyip servise hazırlıyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }