{ "title": "Lahana Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/lahana-corbasi(2).jpg", "date": "19.01.2024 03:49:17", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Lahana çorbası, ayrı bir lezzet olarak tüketilen özellikle de kış aylarında sağlık açısından bir hayli faydalı olan çorba türü arasında kişiler için ilk sırayı almaktadır. Eski zamanlardan beri lahana çorbası sofralarımızda ana yemeklerden önce tüketilen afiyetle yenilen çorba tarifidir. Bu makalemizde sizlerle lahana çorbası nasıl yapılır, içeriğinde hangi malzemeler kullanılır beraberce inceleyelim. Kolay gelsin hepinize.

Lahana Çorbası Malzemeleri
Lahana Çorbası Nasıl Yapılır?

Lahana çorbası yapımına ilk önce lahanayı yıkayarak başlayalım ve daha sonra yıkanmış olan lahanaları ince ince doğrayarak tuzlu suda haşlandıktan sonra süzerek ise koyulalım. Önceden hazırlanmış olan bir tencere içerisine sıvı yağ koyalım ve ince ince yemeklik olarak doğramış olan soğanları güzelce kavuralım. İyice yıkanıp doğranmış olan havuç ve patatesleri sırasıyla yağ koyulan tavaya ekleyerek güzelce kavuralım. Kavrulan malzemelerin üzerine salçayı ve baharatları da ilave edelim. Daha sonra haşlanmış lahanaları süzgeçle süzerek tencereye koyalım ve birkaç dakika daha bu şekilde kavuralım. Daha sonra bulguru, haşlanmış mısırları ya da barbunyayı ilave ederek iyice karıştıralım. Sıcak suyu da ilave ederek 10 dakika kadar pişirelim. Pişmeye yakın mısır ununu bir kâsede yarım bardak suyla karıştıralım ve çorbanın içerisine ilave edelim. Bir miktar kaynadıktan ocağın altını kapatarak çorbayı ocaktan alalım. Lahana çorbası afiyetle yenilmesi için hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }