{ "title": "Kuru Tarhana Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/kuru-tarhana-corbasi-5490.jpg", "date": "20.01.2024 10:18:27", "author": "Fatma Taşyürek", "article": [ { "article": "Kuru tarhana çorbası, başlangıçta oldukça emek gerektiren bir çorbadır. Her şey bitip, kuru tarhana kavanozlara doldurulunca, yapması kolay, yemesi bir o kadar lezzetlidir. Kış aylarının vazgeçilmezidir.

Kuru Tarhana Çorbası İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Kuru Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır?

Öncelikle uygun büyüklükte derin bir tencereye yağı koyup eritiyoruz. 1 yemek kaşığı salçayı koyuyoruz. Ben karabiber, nane ve pul biberi yağı ve salçası ile yakarak yapıyorum daha güzel oluyor. Dilerseniz suyunun koyduktan sonra da koyabilirsiniz. Bebeğiniz için yapıyorsanız, salçasını, yağını çok az koyun ve baharat kullanmayın. Eriyen yağ ve salçaya karabiber, pul biber ve naneyi koyup sos hazırlar gibi pişiriyoruz. Üzerine 3 yemek kaşığı kuru tarhanayı koyup, karıştırıyoruz. Tarhanayı tencerenin dibine tutturmaya özen göstermelisiniz. Tarhananın topaklanmaması için üzerine çok az soğuk su ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Tarhana çorbası yapımında sürekli karıştırmak çok önemlidir. Çünkü tarhana çok çabuk topaklanabilen bir çorbadır. Daha sonra kullandığınız tarhananın ölçüsüne göre sıcak suyu ilave edin. 3 yemek kaşığı tarhanaya 3 su bardağı su koyabilirsiniz. Çorba kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. Kuru tarhana çorbası kaynadıktan sonra tablet tavuk suyunu veya taze tavuk suyunu ilave edin. Taze tavuk suyu kullanacaksanız eğer, çorbaya koyacağınız sıcak suyu koyacağınız tavuk suyu kadar eksik koyarsanız, çorbanızın kıvamı çok sulu olmayacaktır. Yani 1 su bardağı tavuk suyu kullanacaksanız, sıcak suyu 3 bardak değil, 2 bardak koymanız gerekiyor. Diğer taraftan çorbanıza koyacağınız sarımsağınızı havanda iyice ezin ve kaynayan çorbanıza ilave edin. 10 dakika kadar kısık ateşte çorbanızı kaynatmaya devam edin. Kokusu ve kıvamı istediğiniz gibi olunca ocağı kapatabilirsiniz. Kuru tarhana çorbası bekledikçe koyulaşan bir çorbadır. Pişer pişmez sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun.
" } ] }