{ "title": "Kremalı Şehriye Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/kremali-sehriye-corbasi.jpg", "date": "21.01.2024 08:42:17", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Kremalı şehriye çorbası, kış aylarında afiyetle tüketilen ve şifa kaynağı olan, soğuk algınlığında, herhangi bir hastalıkta iyi bir antibiyotik etkisi olan bir çorba türüdür. Özellikle de domates ile yapılan bu çorba herkesin bayılarak yediği, bir çorbadır. Hem yapımı çok kolay olan bu çorbanın hem de bana göre lezzeti harikadır. Yaparken normal suyla yapacağınız gibi içerisine tavuk suyu veya et suyu da ekleyebilirsiniz. Ben tavuk suyu koyduğum zaman içine tavukta ekliyorum az miktarda. Çok lezzetli oluyor çorbamız. Şimdi kolları sıvayarak kremalı şehriye çorbasının yapımına başlayalım.

Kremalı Şehriye Çorbası Malzemeleri
Kremalı Şehriye Çorbası Nasıl Yapılır?

Kremalı şehriye çorbası yapılışına ilk önce bir tencere içerisine yağı alıp eriterek başlıyoruz. İyice kızan yağın içerisine unu ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavuralım. Un ve yağ karışımının üzerine 2 bardak su ilave edip unun topaklaşmamasına dikkat ederek sürekli karıştıralım. Bu aşamada un topak olursa eğer paniklemeyin hemen el blenderi ile durumu kontrol altına alın. Sonra salçayı hazırlanan karışıma ekleyin ve karışımı karıştırarak suyun geri kalanını da ilave edin ve iyice çırpın. Çorba içinde topak olmasın. Kaynayan suya tel şehriyeyi de ilave ederek yine karıştırın ve tel şehriyeler pişene kadar ocakta kısık ateşte çorba kalacak. Ara ara karıştıramaya devam edelim. Tuzu ilave edelim yoksa tel şehriyeler tencerenin dibine yapışır. Ocaktan çorbayı indirmeden önce kremayı ilave edip karıştıralım ve ocağın altını söndürelim. Pişen çorbaları çorba kaselerine alarak üstünü istediğiniz şekilde kremayla ekleyelim.
" } ] }