{ "title": "Kremalı Patates Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/kremali-patates-corbasi.jpg", "date": "20.01.2024 02:00:13", "author": "Asiye Gül", "article": [ { "article": "Kremalı Patates Çorbası, Çorba lezzetlerini artırmak için baharat, krema ve terbiyeleme usulü oldukça fazla kullanılmaktadır. Özellikle et ve sebze çorbalarında krema ve terbiye işlemi çorbaya oldukça yakışır. Sizlere oldukça kolay ve lezzetli kremalı bir çorba tarifi verelim, krema ve patatesin muhteşem uyumu, kremalı patates çorbası tarifini paylaşalım.

Kremalı Patates Çorbası Malzemeleri
Kremalı Patates Çorbası Nasıl Yapılır?

Öncelikle, patatesler derin bir kapta haşlanır, soyulur ve ezilir. Tencereye yağ ve un konur kavrulur, ezilen patatesler eklenir ve üzerine 5 bardak su konur, kaynamaya bırakılır. Kaynayan çorbaya, sarımsak, muskat tozu, tuz eklenir. 5 dakika daha kaynatılır, üzerine krema eklenerek 5 dakika daha pişirilir. Başka bir tencerede tereyağı kızdırılıp içerisine pul biber atılır ve kaynayan çorbaya ilave edilir. Çorbamız servise hazırdır. Sıcak servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }