{ "title": "Kremalı Kereviz Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/kremali-kereviz-corbasi-6752.jpg", "date": "21.01.2024 12:57:00", "author": "Rana Betül Örünç", "article": [ { "article": "Kremalı kereviz çorbası, adında anlaşıldığı gibi kereviz ile yapılan bir çorbadır. İçerisinde bulunan an maddesi kereviz olan bu çorba sağlığa çok yararlıdır. A ve C vitamini bakımından çok zengindir. İçerisinde potasyum, kalsiyum, manganez ve sodyum gibi birçok minerali bulundurur. Astıma yararlıdır. İdrar yolu hastalıklarına iyi gelmektedir. Vücutta bulunan sıvı dengesini düzenler. Kan basıncını kontrol eder. Felç ve kalp krizi geçirme gibi rahatsızlıkları önler. Kalp ve damar sağlığına iyi gelmektedir. Şeker hastalığına karşı faydalıdır. Cinsel isteği arttırır. İştah açıcı özelliği vardır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Cildi temizler ve güzelleştirir. Antibakteriyeldir. Yüksek lif içeriğine sahip bir sebzedir. Böbrek hastalıklarına iyi gelmektedir. Unutkanlık sorununu ortadan kaldırır. Adet dönemi düzensizlik sorununu düzenler. Balgam söktürücü özelliği vardır. Böbrek hastalıklarına ve rahatsızlıklarına iyi gelmektedir. Karaciğeri korur. İdrar yolu iltihabını ortada kaldırır. Vücuttaki ödemi ve şişkinliği attırır. Bunun gibi kerevizin sağlığa birçok yararı varır ve sık sık tüketilmelidir. En yararlı sebzelerden birisidir. Kremalı kereviz çorbası lezzet, görüntü ve tat olarak çok güzeldir. Kereviz sevmeyen kişiler çorbasını çok severek tüketmektedir.

Kremalı kereviz çorbası tarifi malzemeleri
Kremalı kereviz çorbası nasıl yapılır?

İlk olarak soğan soyulur ve küp şeklinde doğranır. Daha sonra bir tavaya tereyağı ve soğan koyulur, kavrulur. Patates soyulur. Patates ve kerevizde küp şeklinde doğranır ve tavaya koyulur. Üzerine 5 su bardağı su koyulur ve doğranmış sebzeler yumuşayana kadar pişirilir. Pişen sebzeler süzgeç ya da karıştırıcı yardımı ile pürüzsüz olana kadar çekilir. Kereviz yaprakları doğranır ve çorbanın üzerine serpilir. 1 paket süt krema eklenir ve çorba karıştırılır. İstenilen miktarda tuz eklenir. Bir kâseye çorba koyulur ve isteğe göre içerisine az miktarda tulum peyniri eklenerek kremalı kereviz çorbası servis edilir.
" } ] }