{ "title": "Kremalı Kabak Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/kremali-kabak-corbasi-1242.jpg", "date": "20.01.2024 08:31:20", "author": "Rana Betül Örünç", "article": [ { "article": "Kremalı kabak çorbası, çok lezzetli bir çorbadır. Lezzetli olmasının dışında çok yararlıdır. Kabak sık sık tüketilmesi gereken bir meyvedir. İçerisinde tohum bulunduğu için meyve olarak kabul edilmektedir. İçerisinde bulunan vitamin ve mineraller birçok hastalıktan korumaktadır. Kalp sağlığını korur. İçerisinde çok az yağ bulunur ve kolesterol içermez. Bu nedenden kalp hastalıklarına karşı koruyucudur. Az miktardaki yağ sayesinde zayıflamaya yardımcıdır. Birçok kanseri önlemeye yardımcı olur. İçerisindeki mineraller sayesinde kemik sağlığına karşı koruyucudur. Göz sağlığını, kolon sağlığını korur. Bağışıklığı arttırır. Soğuk algınlığı, alerji gibi rahatsızlıklara karşı koruyucudur. Prostata faydalıdır. Saç kırılmalarını önler. Sindirim sistemi için faydalıdır. Kabak cilt sağlığı içinde oldukça önemlidir. Görüldüğü gibi kabak hayatımızda önemlidir. Oldukça yararlıdır. Kremalı kabak çorbası hem lezzetli hem faydalı hem de pratiktir.

Kremalı kabak çorbası tarifi malzemeleri
Kremalı kabak çorbası tarifi nasıl yapılır?

İlk olarak kabak, patates iyice yıkanır. Patates, kabak ve soğan soyulur ve küp-küp yemeklik şeklinde doğranır. Bir tencereye sıvı yağ koyulur içerisine doğranmıs, patates, kabak ve soğan ilave edilir biraz kavurduktan sonra üzerine 12 su bardağı su ve et suyu ilave edilir. Sebzeler yumuşayana kadar haşlanır. Sebzelere haşlandıktan sonra bir karıştırıcı yardımı ile çorba pürüzsüz olana kadar çırpılır. Ocağa çorba tekrar alınır ve krema eklenerek karıştırılır. Kremalı kabak çorbası daha sonra içerisine istenildiği kadar tuz ve kara biber eklenir ve sıcak servis edilir.
" } ] }