{ "title": "Kremalı Çorbalar", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/kremali-corbalar.jpg", "date": "21.01.2024 17:13:15", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Kremalı Çorbalar, herkesin ağız tadına uygun olarak oluşturulan, özellikle de kış aylarında afiyetle tüketildiğinde şifa kaynağı olan çorba tarifleri arasından en lezzetli olan bir tat olarak bilinmektedir. Bu lezzet çorba severlerin vazgeçilmezi olan bir tat olarak değişik şekillerde karışık malzemelerle yapılan ayrı bir lezzet türüdür. Bu makalemizde kremalı çorbaların yapılışını, içeriğinde kullanılan malzemeleri sizlere belirteceğiz hepinize kolay gelsin. Kolları sıvayarak işe koyulalım.

Kremalı Mantar Çorbası Malzemeleri
Kremalı Mantar Çorbası Nasıl Yapılır?

Kremalı mantar çorbasının yapılışına ilk önce taze mantarları yıkayarak küçük küçük doğrayalım. Soğanları elinizden geldikçe ufak ufak yemeklik şekilde doğrayalım. Tencere içerisine sıvı yağ ve soğanları alıp soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavuralım. Kavrulan soğanlara mantarları ilave ederek mantarlar suyunu salıp çekinceye kadar iyice kavuralım. Mantarlara su ilave ederek orta ateşte kaynamaya bırakalım. Teflon bir tava içerisinde sıvı yağ ve üzerine un ilave ederek unun kokusu çıkıncaya kadar kavuralım. Hazırlamış olduğumuz un karışımına kaynayan çorba suyundan 2 kepçe kadar ilave edelim ve iyice çırpalım ki hazırlanan çorba topaklanmasın. Çırpılan karışımı çorbaya ilave edelim. Çorba tekrar kaynamaya başladığı vakit altını kısalım ve birkaç dakika daha pişirelim. Son olarak da kremayı çorbaya ekleyerek çorbayı iyice karıştıralım. Kısık ateşte 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alalım ve sıcak olarak servis yapabiliriz.

Afiyet olsun.

Kremalı Tavuk Çorbası Malzemeleri
Kremalı Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır?

Kremalı tavuk çorbasının yapılışına kemikli tavuk etlerini tencereye alarak başlayalım. Üzerine su ilave edelim. Küçük küçük olan patatesleri, havuçları, ince ince kıyılan maydanozları ve tuzu ekleyip 1 saat kadar pişirelim. Pişen etleri ve sebzeleri tel süzgece alarak suyunu başka bir tencereye alalım. Tavuk parçalarını alarak, etlerini küçük küçük doğrayalım. Pişen sebzeleri de süzgeçten geçirip iyice ezerek tavuk suyuna ekleyelim. Tereyağını bir tava içerisinde eriterek un ilave edelim ve un pembeleşinceye kadar kavuralım. Tavuk suyundan 2 kepçe kadar alarak kavrulan una ilave edelim ve kaynamaya bırakalım. Hazırlanan karışımın kaynağında ocaktan alarak yumurtaları tek tek ilave edip çırpma teliyle sürekli bir şekilde karıştıralım. Tenceredeki tavuk suyuna hazırladığımız karışıma ilave ederek 10 dakika kaynatalım. Tavuk etlerini ekleyip tekrar karıştıralım. Bir miktar daha tuz ve karabiber ilave ederek 5 dakika daha pişmeye bırakalım. Hazır olan çorbayı sıcak bir şekilde servis yapalım.

Afiyet olsun.

Kremalı Patates Çorbası Malzemeleri
Kremalı Patates Çorbası Nasıl Yapılır?

Soğanları soyalım be güzelce yıkadıktan sonra doğrama tahtasında küçük küçük doğrayalım ve tereyağında hafifçe sote edelim. Küçük küçük doğranmış olan patatesleri de ilave ettikten sonra birkaç kez daha karıştırıp et suyunu ilave edelim. Et suyu yoksa eğer sade suyla da hazırlanabilir ya da et bulyon eklenebilir. Patatesler piştikten sonra blenderden geçirelim ve kremayı durmadan karıştırarak çorbaya ilave edelim. Çorbanı tuzunu, karabiberi ve kimyonu da ilave ettikten sonra 2-3 dakika daha kaynatalım ve çorbamızı ocaktan alalım. Çorbanı kıvamı katı olduysa eğer biraz daha kaynamış su ilave edelim. Tereyağı içerisinde toz kırmızı biberi eritip çorbamızın üzerine gezdirelim. Kremalı patates çorbası servise sunulması için hazır durumdadır.

Afiyet olsun.
" } ] }