{ "title": "Kremalı Brokoli Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/kremali-brokoli-corbasi-6352.jpg", "date": "20.01.2024 02:14:42", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Kremalı Brokoli Çorbası, Brokoli lahanagiller familyasına ait olan bir sebzedir. Ana vatanı İtalya olarak bilinir. Brokoli içerdiği maddeler sayesinde insan sağlığına çok birçok fayda sağlar. Brokolide bulunan izotiyosiyanat adı verilen bileşenler sayesinde kanserin birçoktürüyle savaşmada oldukça etkilidir. Brokoli zengin bir A ve C vitamini kaynağıdır. Ayrıca iyi bir kalsiyum ve folik asit kaynağıdır. Brokolinin en önemli özelliği iki ayrı durumu birlikte sağlamasıdır. Bunlardan birincisi bağışıklık sistemini güçlendirmesidir. İkincisi ise antibiyotik özelliğine sahip olmasıdır. Bu kadar faydanın bir arada bulunmasından dolayı çoğu Uzman tarafından haftada en az 1 kez mutlaka tüketilmesi önerilir. İster salatası ister yemeği ister çorbası yapılarak farklı şekillerde tüketilebilir. Brokoli çorbasının de birçok çeşidi bulunur. Ancak aralarında en çok tercih edileni kremalı olanıdır. Süt ve krema sayesinde daha yumuşak bir tat elde edilir. Ana yemek öncesi sofralarda başlangıç olarak rahatlıkla sunumu yapılabilir.

Kremalı Brokoli Çorbası İçin Gerekli Malzemeleri
Üzeri için
Kremalı Brokoli Çorbası Nasıl Yapılır?

Kremalı brokoli çorbası için öncelikli olarak brokoli ayıklanarak temizlenir. Brokoli kök kısımlarından ayrılır. Uzun olan saplar bıçak yardımıyla kesilir. Duru suda yıkanarak süzülmesi için süzgece konur ve bir kenarda bekletilir. Havuç, patates ve soğanların kabukları soyularak her biri iri parçalar halinde doğranır. Derin bir tencereye sıvı yağ konularak tencere ocağa alınır. Yağ iyice kızdıktan sonra tüm sebzeler tencereye alınır. Üzerine tuz serpilerek kısık ateşte çok az kavrulur. Sebzeler biraz yumuşayınca üzerine 4 su bardağı kadar su ilave edilir ve kaynamaya bırakılır. Sebzeler haşlandıktan sonra tencere ocaktan alınır. Bir karıştırıcı yardımıyla tüm sebzeler püre haline getirilir. Diğer bir yandan çorba yapımı için kullanılacak bir tencere seçimi yapılır. İçerisine tereyağı ve un ilave edilir. Un, kokusu çıkıncaya kadar iyice kavrulur. Kavrulduktan sonra yavaş yavaş süt ilavesi yapılır. Un da topaklanma yaşanmaması için tel çırpıcı ile iyice karıştırılmasında fayda vardır. Daha sonra tencereye püre haline getirilmiş sebzeler ilave edilir. Bu aşamada çorba koyulaşmaya başlayacağı için dibinin tutmamasına özen gösterilmelidir. Kremalı brokoli çorbasının kıvamını ayarlayabilmek için son olarak içerisine krema ilave edilir. Kremalı brokoli çorbası kıvam buluncaya kadar yaklaşık 7-8 dakika daha kaynatılır. Üzeri göz göz olup kaynadıktan sonra ocaktan alınır. Çorba oda sıcaklığında biraz ılındıktan sonra kaselere konulur. Üzeri için dereotu saplarından ayıklanarak iyice yıkanır ve ince ince kıyılır. Üzerine bir tutam dereotu serpilerek sunum yapılır.

Afiyet Olsun.
" } ] }