{ "title": "Köylü Çorba", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/koylu-corba.jpg", "date": "19.01.2024 03:03:43", "author": "betül kızılkaya", "article": [ { "article": "Köylü çorba, Kırmızı mercimekten çorba olur da yeşil mercimekten çorba olmaz mı? Yeşil mercimekle yapılan köylü çorbası, mercimek çorbası kadar lezzetli ve şifalıdır. Yeşil mercimek sofralar da pek kullanılmayan bir besin kaynağıdır. Genelde hamur işlerinde kullanılır. Karbonhidrat miktarı yüksektir. Çok doyurucu olduğu için uzun süre açlık hissi vermeyerek kilo almamamıza yardımcı olur. Bu nedenle diyetisyenler yeşil mercimek tüketimini artırıcı bilgiler vermektedir.

Köylü Çorba Malzemeleri
Köylü Çorba Nasıl Yapılır?

Ayıkladığımız yeşil mercimekleri, üstünü biraz su geçecek şekilde doldurup haşlıyoruz. Soğanları ince ince doğrayıp yağda pembeleşinceye kadar kızartıyoruz üstüne doğranmış domates ve salçayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Haşlanan yeşil mercimekler suyunu süzüp, başka bir tencerede pişirmeye devam ediyoruz. Daha sonra tencereye erişte, dövülmüş sarımsak ve sirkeyi de ekliyoruz. Kızarttığımız yağa kırmızı biber ve naneyi de ekliyoruz ve bu karışımları çorba tenceresine boşaltıyoruz.10 Dakika daha kaynattıktan sonra sıcak servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }