{ "title": "Konya Bamya Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/konya-bamya-corbasi.jpg", "date": "19.01.2024 14:44:58", "author": "Murat AYDOĞAN", "article": [ { "article": "Konya Bamya Çorbası, Konya'ya özgü lezzetlerden biridir. Bamya çorbası içerisindeki et nedeni ile besin değeri oldukça yüksek yiyecekler arasında yer almaktadır. Lezzetinin yanı sıra görünüşü de güzel olan Konya bamya çorbası bugün ülkemizin dört tarafında sevilerek tüketilen çorbalar arasında olmaktadır. Bamya çorbasının yapılışı çok da zor değildir. Fakat az da olsa tecrübe gerektirmektedir. Konya bamya çorbasının yapılış süresi yaklaşık olarak 1,5 saat kadar bir süre gerektirmektedir. Bu nedenle çorbayı sıcak sıcak yemek saatine yetiştirmek için biraz zaman ayırmalısınız. Bamyanın bazı insanlar tarafından sevilmemesi, bamya çorbasının biraz daha az tüketilmesine neden olmaktadır. Fakat bamya çorba olarak tüketildiğinde çok daha farklı bir lezzet vermektedir. Bu nedenle bamya sevmeyen kişilerin birçoğu bu çorbayı ilk yediğinde ikinciyi de yemektedir. Eşsiz ve mükemmel lezzeti ile ister aileniz için ister misafirleriniz için oldukça güzel bir çorba secimi olacaktır. Sizlerde bu mükemmel çorbayı yapmak isterseniz son derece kolay tarifimi okuyarak çok hızlı ve pratik bir şekilde Konya bamya çorbasını yapabilirsiniz.

Konya Bamya Çorbası Malzemeleri
Konya Bamya Çorbası Nasıl Yapılır?

Öncelikle tüm bamyaları temiz bir şekilde yıkayalım ve tüylerinin dökülmesi için bir bez içerisine koyarak ovmaya başlayalım. Bir süre sonra bamyanın tüylerinin tamamen döküldüğünü göreceksiniz. Daha sonra limonu dört eşit parçaya ayırın ve limon parçalarının hepsini bir su içerisine ekleyerek özünü bırakana kadar iyice haşlayınız. Daha sonra ayrı bir kap içerisinde bamyaların tümünü iyice haşlayın ve suyunu süzün. Bamyaların üzerinde bulunan ipleri ayıklarsanız bamyalar birçok insanın yememe nedeni olan sümüklenme durumunu ortadan kaldıracaktır.

Yukarıdaki işlemleri tamamladıktan sonra artık etlerin pişirilmesine geçebilirsiniz. Şimdi bir tencere içerisine önce tereyağını koyun ve erimesi için ocağın orta gözüne koyun. Bir süre bekleyerek yağı erittikten sonra artık eti de tencere içerisine ekleyebilirsiniz. Etin pişmesi sırasında sın sık karıştırmanız etin daha iyi pişmesini sağlayacaktır. Bu şekilde bir süre piştikten sonra suyunu bırakacaktır. Siz bu sırada biraz daha pişirin ve etin suyunu tekrar çekmesini sağlayın. Et suyunu çektikten sonra yaklaşık 5-6 dakika kadar kavurun ve işlemi tamamlayın.

Et kavrulduğu sırada sizlerde soğanları ince ince doğrayarak kavrulan et içerisine ilave edin ve bolca karıştırın. Yine yaklaşık olarak 5-6 dakika kadar karıştırarak kavurduktan sonra soğan sararacaktır. Bu sırada içerisine salçayı ekleyerek yaklaşık 2 dakika kadar karıştırın. Salça dağıldıktan sonra sıcak suyu ekleyin ve bolca karıştırın. Yaklaşık su ile 30 dakika kadar pişirilmesi ile et yumuşayacaktır. Bu aşamaya geldiğinizde suyu kontrol edin ve su azalmış ise tekrar sıcak su ekleyin ve kaynatın. Eğer su azalmamış ise bamyaları ve limon tuzunu ekleyerek tekrar kaynatın. Kaynamaya başladığında ocağı kapatılarak Konya bamya çorbası servis yapılabilir.

Afiyet olsun.
" } ] }