{ "title": "Köfteli Çorba", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/koftelcorba.jpg", "date": "21.01.2024 15:45:30", "author": "canan doğan", "article": [ { "article": "Köfteli çorba, Oldukça lezzetli ve vitaminli bu çorba Anadolu yöresinde sıkça yapılmaktadır. Sofralarımızın baş tacı bu yemek her ne kadar zor görünse de yapılışı çok pratik ve zevklidir.

Köfteli Çorba Malzemeleri
Köftesi için gerekli malzemeler
Köfteli Çorba Nasıl Yapılır?

Derin bir kaba kıymayı ve baharatları koyup dağılmaması için iyice yoğurmak lazım. Misket büyüklüğünde yuvarladığımız köfteleri unlanmış bir tepsiye koyarız. Köftelerin her tarafı una bulanacak şekilde tepsi sallanır. Bir saat boyunca buzdolabında bekletilir. Yoğurt, yumurta ve unu el karıştırıcı ile iyice çırpılır. Daha sonra bir tencereye sıvı yağımızı ve tel şehriyemizi koyup, kısık ateşte kavur malıyız. Kaynar su ilave edilip iki dakika kaynayınca içinden iki kepçe alıp yoğurt karışımına eklemeliyiz. Bunu yoğurdun kesilmemesi için yapıyoruz. Çırptığımız karışımı kaynayan tencereye yavaş yavaş dökeriz. Çorba kaynayana kadar karıştırmaya devam etmeliyiz. Şehriyelerimiz yumuşayınca hazırlanan köfteler çorbaya ilave edilir. Çorbamızın tuzu eklenir. Sonra önce yüksek ateşte kaynayınca kısık ateşte pişirilir. Kıvamını kendi zevkinize göre hazırlayabilirsiniz, şehriyeler kaynadıkça su çekecektir. Son olarak da isteğe bağlı tereyağını pul biberle kavurup pişen çorbanın üzerinde gezdirebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }