{ "title": "Kıymalı Yeşil Mercimek Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/kiymali-yesil-mercimek-corbasi-4841.jpg", "date": "21.01.2024 13:06:26", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Kıymalı yeşil mercimek çorbası, özellikle kışın oldukça doyurucu ve lezzetli bir tariftir. Kuru baklagillerin sıkça tüketilmesi gerektiğini herkes bilir. Bu yüzden haftalık yemek menülerini buna göre ayarlamaya gayret etmelisiniz. Yemeklerde, çorbalarda, salatalarda kuru baklagilleri kullanmaya çalışmalısınız. Yeşil mercimekte değerli bir kuru baklagil olup, oldukça lezzetlidir. Her ne kadar tarifimiz kıymalı yeşil mercimek çorbası olarak geçse de aslında ana yemek olarak bile tüketilebilir. Yeşil mercimek içeriğinde zengin oranda bitkisel protein vardır. Kıyma zaten protein bakımından zengindir. Bu nedenle tarifimiz çok doyurucudur. Herkesin bunu beğeneceğini tahmin ediyoruz. Hazırlaması kolay olan çorbayı birlikte hazırlamaya başlayalım. Kolay gelsin.

Kıymalı yeşil mercimek çorbası için gerekli malzemeler
Kıymalı yeşil mercimek çorbası nasıl yapılır?

Öncelikle yeşil mercimeği sıcak suyun içinde biraz kabartalım. Yeşil mercimek kuru baklagil olmasına rağmen çok kolay pişer. Bir saat kadar içine biraz tuz atarak kaynamış suyun içinde bekletelim. Bu sırada hem yeşil mercimeğin gazını alırsınız hem de daha kısa sürede pişmesini sağlarsınız. Daha sonra suyunu süzerek yeniden sıcak su koyun. Yeşil mercimeği orta ateşte pişirmeye başlayın. Yaklaşık 15 dakika kadar haşlandığında yeşil mercimekte pişmiş olur. Suyunu süzerek yeşil mercimeği süzgeçte bekletin. Bu arada soğan ve biberleri yemeklik doğrayarak, zeytinyağında sotelemeye başlayın. Kıymayı ilave ederek birlikte kavurun. İçine domates salçasını ilave edin. Salça kokusunu verdiğinde doğranmış domatesleri de içine katın. Bir süre karışımı pişirin. İçine biraz sıcak su ilave ederek kaynatın. Tuz ve karabiberi de ilave edin. Yeşil mercimeği de koyarak çorbayı kısık ateşte bir süre pişirin. Kıymalı yeşil mercimek çorbası yaklaşık 15 dakika içinde pişmiş olur. Sıcak olarak servisinizi yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }