{ "title": "Kış Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/kis-corbasi-9058.png", "date": "20.01.2024 20:48:47", "author": "Beyza Nur Yakar", "article": [ { "article": "Kış Çorbası, Türk mutfağında yemek kültürü oldukça gelişmiştir. Yemeklerin, çorbaların, pastaların, tatlıların bir sürü çeşidi vardır. Mutfağa giren her bayan 3-4 çeşit yemek, pasta, çorba yapabilir. Evimize gelen misafirlere, dostlarımıza, akrabalarımıza, öğle yemeklerinde, akşam yemeklerinde evimize gelince bir sürü çeşit yaparız. Sevdiklerimizi mutlu etmek için elimizden geleni yaparız. Özenle pişiririz, süsler, hazırlarız ve güzelce servis yaparız. Artık kış ayları geliyor. Kış ayları soğuk olduğu için içimizi ısıtacak bir şeyler yeyip, içeriz. Bunun içinde sıcak bir şeyler yaparız. Bugün de sizlere kışın içinizi ısıtacak, vitaminli bir çorba tarifi vereceğim. Şimdiden kolay gelsin.

Kış çorbası tarifi için gerekli olan malzemeler
Kış çorbası nasıl yapılır?

Çorbamızı yapmak için ilk olarak patates kabuğunu soyulur. Havuçların da kabukları soyularak, soğanla birlikte rendelenir. Pirinç ve mercimek ayıklanarak yıkanır. Hepsi birlikte bir tencereye konur. Yağ ve et suyu ilave edilip kaynatılır. Piştikten sonra suyunu ekleyip ve 1-2 taşım kaynatılır. İsterseniz üzerine maydanoz koyup servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }