{ "title": "Kırmızı Tarhana Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/kirmizi-tarhana-corbasi-2411.jpg", "date": "21.01.2024 08:47:19", "author": "serhat tonbul", "article": [ { "article": "Kırmızı tarhana çorbası, en sevilen çorba tariflerinden biridir. Özellikle yüksek besin değeri sayesinde grip, soğuk algınlığı ya da mide üşütmesi gibi dönemlerde içinizi ısıtarak tedavinize bir nebzede olsa destek veren bir çorbadır. Kırmızı tarhana çorbası içeriğindeki salça ve toz biber ile bu ismi almıştır. Yoksa domates çorbası gibi kıpkırmızı bir çorba değildir. Ben özellikle ev yapımı tarhanayı tercih etmekteyim. Çünkü içerisine kendi baharatımı kendi istediğim oranlarda koyabiliyorum. Hazır tarhana kullanacaksanız da yine baharat oranını kendi isteğinize göre artırabilirsiniz.

Kırmızı Tarhana Çorbası Malzemeleri
Kırmızı Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır?

Kırmızı tarhana çorbasının ilk aşamasında tarhanamızı açmamız gerekmekte. Direk sıcak su içerisine atarsak topaklanma yapabilecektir. Salça ve yağları çorbayı yapacağımız tencereye alıyoruz. Biraz salçayı kavurduktan sonra 4 su bardağı suyu ilave ediyoruz. Bu şekilde salçanın da kokusu biraz çıkmış olacak. Su kaynadıktan sonra açtığımız tarhanayı ilave ediyoruz ve koyulaşıncaya kadar karıştırıyoruz. İstediğimiz kıvama geldiği zaman ocaktan alarak servis edebilirsiniz. İsterseniz tereyağlı pul biber karışımı yaparak ekstra acı ilavesi yapmak isteyenlere sunabilirsiniz. Kırmızı tarhana çorbası biber içeriği ile C vitamini yüksek bir çorbadır. Tarifimiz bu kadar. Şimdiden ellerinize sağlık. Sağlıkla kalın.
" } ] }