{ "title": "Kırmızı Mercimek Çorbası Oktay Usta", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/kirmizi-mercimek-corbasi-oktay-usta.jpg", "date": "19.01.2024 20:59:16", "author": "esin veske", "article": [ { "article": "
Kırmızı mercimek çorbası Oktay Usta: yemek sofralarında en fazla tercih edilen çorba türlerinden biridir. Yapılması oldukça basit, lezzeti hoş bir çorba çeşididir. Soğuk havalarda içimizi ısıtan mercimek çorbasını çoğu insanlar kahvaltılık olarak yemektedir. Kırmızı mercimek tam bir vitamin deposudur. Kısaca kırmızı mercimeğin yararlarından söz ederek çorba tarifine geçelim.

Kırmızı Mercimeğin Faydaları Nelerdir?
Kırmızı Mercimek Çorbası Malzemeleri
Kırmızı Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?

Çorbayı pişireceğiniz tencereye 4 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ilave ederek ısıtın. Isınan yağın üzerine ince doğranmış kuru soğanı ekleyin ve altı kısık ocakta soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulan soğanın üzerine unu eklenerek pişirmeye devam edilir. Unun kokusu alındıktan sonra salçayı eklenir ve 2-3 dakika kadar daha pişirilir. Kavrulan malzemelerin üzerine 1 su bardağı kadar su eklenerek kaynayıncaya kadar karıştırılır.

Kaynayan malzemelerin üstüne tavuk suyu ya da normal suyun hepsini ilave edilir. Ardından kırmızı mercimekleri destekleyerek karıştırın. Bu aşamada ocak açılır sonuna kadar. Zaman zaman karıştırarak yaklaşık yarım saat kadar kaynatılır. Ocağın altını kapatmadan önce tuzu eklenir.

Son olarak ufak bir tavaya sıvı yağı koyarak yağ kızdırılır. Üzerine naneyi ve kırmızı biberi koyarak hafiften kavurun ve pişirdiğiniz çorbaya ilave edilir. Kırmızı mercimek çorbası yemeye hazır afiyet olsun.
" } ] }