{ "title": "Kesme Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/kesme-corbasi(1).jpg", "date": "20.01.2024 03:01:39", "author": "orhan özaslan", "article": [ { "article": "Kesme Çorba, Yöresel bir yemek olan kesme çorbasının asıl adı Erzurum kesmesi olarak da bilinir. Kesme ise erişteye verilen addır. Lezzetli bir çorba olan kesme çorbası soğuk kış günlerinde içimizi ısıtır.

Kesme Çorbası Malzemeleri
Kesme Çorbası Nasıl Yapılır?

Öncelikle tereyağı eritilir ve üzerine ince kıyılmış soğan ilave edilerek kavrulur daha sonra salça eklenerek pişirilmeye devam edilir. Tercihe bağlı tuz ve et suyu konulup bir süre kaynatılır. Yeşil mercimek ilavesi gerçekleştikten sonra 15 dakika daha kaynatılıp içerisine kesme dediğimiz ev yapımı eriştemiz eklenerek 15 dakika daha pişirilir. Kırmızı biber ve nane eklenip altı kapatılır 5 dakika dinlendirip sıcak servis yapılır.
" } ] }