{ "title": "Kayseri Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/kayseri-corbasi.jpg", "date": "19.01.2024 10:06:14", "author": "betül kızılkaya", "article": [ { "article": "Kayseri çorbası, Bazı yemeklerin adı ve tatları vardır nereye, hangi yöreye aittir bilinmemektedir. Kayseri çorbası da bir diğer ismi de \"kesme çorbası\" vereceğimiz örneklerden biri. Hatta aynı yörede bile farklı olabiliyor. Kayseri çorbası Kayseri ile özdeşleşmiş gibi görünse de Erzurum'un diye de bilinmektedir. Erzurum'daki kesme çorbasının farkı içinde mercimek bulundurmasıdır. Tabi Kayseri'de de salçalı ve yoğurtlu olmak üzere iki şekilde yapılmaktadır.

Kayseri çorbası malzemeleri
Kayseri Çorbası Nasıl Yapılır?

1 adet yufka hazırlamak için un, tuz ve su ile hamur yoğuruyoruz. Hamuru mantı yufkası olacak şekilde açmaya dikkat ediyoruz. Açtığımız yufkaya üzerine un serperek ince ince küçük erişte halinde keselim. Diğer taraftan kıymayı karabiber, un ve tuz ile yoğuruyoruz daha sonra çok küçük köfteler haline getiriyoruz. Başka bir tencereye tereyağı, küçük doğranmış soğanları, pembe rengini alana kadar kavurup, üstüne salça ve su katıp kaynamaya bırakıyoruz. Kaynadıktan sonra hazırladığımız erişte ve küçük köfteleri içine atıp, naneyi de bolca atarak pişene kadar kaynatıyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }