{ "title": "Kaşarlı Domates Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/kasarli-domates-corbasi-8097.jpg", "date": "20.01.2024 10:41:56", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Kaşarlı Domates Çorbası, Türk mutfağının vazgeçilmez çorbalarından bir tanesidir. Hemen hemen her evin mutfağında rastlamak mümkündür. Çorbalar genel olarak kış aylarında tercih edilse de domates çorbası yaz aylarında da rahatlıkla tüketilebilir. Bunun nedeni domateslerin yazın yetişmesinden kaynaklanır. Kış aylarında hormonsuz ve organik domates bulmak zor olduğu için yaz mevsiminden domates konservesi hazırlayıp saklamak gerekir. Bu sayede kışında lezzetli domates çorbaları elde edilir. Domatesin sağlığa oldukça faydası bulunur. Vitamin, mineral ve kalsiyum açısından oldukça zengindir. Ayrıca mide ve bağırsakların düzenli çalışmasını destekler bu sayede sindirimi kolaylaştırır. Domates çorbasına her yörede rastlamak mümkündür. Yapılır. İster terbiyeli, kremalı, salçalı, şehriyeli ya da sade olarak hazırlanabilir. Domates çorbası üzerine kaşar peyniri ile sunum yapılır. Akşam yemeklerinde ana yemek öncesi servis edilerek güzel bir başlangıç yemeği olabilir.

Kaşarlı Domates Çorbası İçin Gerekli Malzemeleri
Üzeri için
Kaşarlı Domates Çorbası Nasıl Yapılır?

Kaşarlı domates çorbası için öncelikli olarak domatesler hazırlanır. Domates iyice yıkanarak kabuklarını soymadan ortadan ikiye kesilir ve derin bir kâseye rendelenir. Bazı bayanlar domatesi kabuklarıyla birlikte mutfak robotundan geçirerek püre halinde kullanılır. Tercihe göre her iki yöntem de kullanılabilir. Çorba yapımı için çok derin olmayan bir tencere tercih edilebilir Tencerenin içerisine sıvı yağ ve un konularak tencere ocağın üzerine alınır. Un kokusu çıkıncaya kadar kısık ateşte iyice kavrulur. Aksi takdirde un kokusu fark edilerek çorbanın lezzetini bozar. Un kavrulduktan sonra içerisine rendelenmiş domatesler ilave edilir. Domatesler un ile yaklaşık 5-6 dakika kadar karıştırılır. Daha sonra içerisine biber salçası, tuz ve baharatlar ilave edilir. Tenceredeki karışımın dibinin tutmaması ve salçanın iyi pişmesi için tel çırpıcı ile sürekli karıştırılmalıdır. Daha sonra içerisne yavaş yavaş süt ve su ilavesi yapılır. Son olarak içerisine hazır et suyu bulyon konularak çorba kısık ateşte pişirilmeye bırakılır. Et suyu bulyonlar tüm marketlerde rahatlıkla bulunabilir. Evinde et suyu ya da tavuk suyu bulunmayanlar için oldukça pratik bir çözümdür. Çorba içerisinde undan kaynaklı olarak topaklanmalar varsa karıştırıcı yardımıyla çorba pürüzsüz bir kıvama getirilir. Kaşarlı domates çorbasının üzeri göz göz olup kaynamaya başlayınca ocaktan alınır. Biraz ılındıktan sonra kaselere paylaştırılır. Üzerine kaşar peyniri rendesi ilave edilerek sunum yapılır.

Afiyet Olsun.
" } ] }