{ "title": "Karalahana Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/karalahana-corbasi(1).jpg", "date": "19.01.2024 08:31:11", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Karalahana çorbası, ülkemizde en fazla Karadeniz Bölgesinde tüketilen karalahana ile hazırlanan lezzetli bir tariftir. Bölgedeki yemek kültürü aslında diğer yörelerdeki insanların damak tadına da uygun. Bu çorbayı yapmak için kışı beklemeniz gerekir. Bu sebzenin en iyi zamanı Ocak ayından sonrasıdır. Bu dönem çorbayı mutlaka pişirmenizi öneririz. Karalahana pazarlarda aynı ıspanak gibi bağlar halinde satılır. Bununla sarmalar, kavurmalar, börek, yemek ve böyle çorba da yapılır. Şimdi birlikte bu yöresel çorbayı hazırlamaya başlayalım. Kolay gelsin.

Karalahana çorbası için gerekli malzemeler
Karalahana çorbası nasıl yapılır?

İlk olarak karalahanayı iyice yıkayın ve süzgeçte kurusun. Bunun yapraklarını ince bir şekilde kıyın. Bu arada tencerede su kaynatın. Kıyılmış karalahanayı içine atarak, yaklaşık 15 dakika kadar pişirin. Daha sonra kevgire alarak suyunu süzün.

Şimdi bir tencerede akşamdan ıslattığınız barbunya fasulyesini haşlamaya başlayın. Başka bir tencerede tereyağını eritin, içine sıvı yağı da koyun. Bunun içinde ince kıyılmış kuru soğanı kavurmaya başlayın. İçine domates salçasını da ilave ederek, salçanın kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Bu tencerenin içine haşlanmış karalahana ve barbunya fasulyesi konularak karıştırılır. Üzerine yaklaşık 1,5 litre kadar sıcak su ilave edilir. Tencereyi ocağın üzerine alarak, içine mısır yarmasını, tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi ilave edin. Ocakta malzemeler birlikte yumuşayıncaya kadar pişirilir. Malzemelerin içindeki iç yağı ilave edilir. Bu aslında isteğe bağlıdır. Koymak istemezseniz, siz koymayabilirsiniz. Bunun yerine kemik suyu ile karalahana çorbası hazırlayabilirsiniz. Gerçekten böyle de çok lezzetli oluyor. Çorbaya koyacağınız mısır yarması fazla kalın olursa, akşam sıcak suyun içine koyarak bekletmelisiniz.

Bu aşamalardan geçen karalahana çorbası servis edilmeye hazır. Sevdikleriniz bu lezzetli çorbayı beğenecektir. Tek başına bile sunulabilecek bu çorbayı kış geldiğinde bir defa olsa bile pişirmelisiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }