{ "title": "Kafkas Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/kafkas-corbasi.jpg", "date": "22.01.2024 01:16:07", "author": "Asiye Gül", "article": [ { "article": "Kafkas çorbası, diğer çorbalar kadar lezzetli, bol malzemesi ile çok sağlıklı bir çorbadır. Çorba adını, kafkas bölgesine has bir yemek olduğu için ismini de buradan almıştır. Kafkaslar, yemeklerinde çok çeşitli sebze ve et çeşitli kullanmazlar. Patates, sarımsak, tavuk eti, un ve tereyağı en çok kullandıkları yemek malzemelerindendir, bu malzemelerle yüzlerce çeşit yemek yapabilirler. Çerkez tavuğu, psihavle, mırmır, Kafkas çorbası en bilinen yemeklerindendir. Şimdi sizlere çok lezzetli ve her yerde kolaylıkla ulaşılmayan özel bir Kafkas çorbası tarifi vereceğim. Fakat bu tarifimiz özel bir tariftir, Kafkas yöresine ait çorbanın birebir tarifidir. Diğer çorbalardan farklı sunumu ile hem göz zevkinize hem de damak tadınızda uzun süre akıllarda kalacak tarif sizlere buluşuyor.

Kafkas Çorbası Malzemeleri
Kafkas Çorbası Nasıl Yapılır?

Öncelikle, tüm tavuk düdüklü tencerede 30 dakika pişirilir, soğutulur ve kalın parçalar halinde bölünür. Başka bir kapta patatesler haşlanır, soyulur ve püre kıvamına gelecek şekilde ezilir. Temiz bir tencere ocağa alınır, içerisine sıvı yağ eklenir ve un ilavesi ile kavrulmaya başlanır, kavrulan unun üzerine, ezilmiş patates eklenir, 5 dakika pişirilir, ayırdığımız tavuk suyu, yavaş yavaş bu karışıma eklenir ve ezilmiş sarımsak, tuz eklenerek pişirilmeye devam edilir, 10 dakika daha kaynatılır ve ocaktan alınır. Başka bir kapta sıvı yağ eklenerek, kalın bulgur ilave edilir, üzerine yetecek kadar su ve tuz eklenir. Bu çorbamızın pilavı olacaktır, fakat bu pilavın bazı ince noktaları vardır. Pilav diğer bulgur pilavları gibi yapılmaz, sürekli kontrol edilerek, bir kaşık yardımı ile ezile ezile pişirilir. Piştiğinden emin olduğumuz pilav ocaktan alınır ve kalın tahta bir kaşıkla ezilmeye başlanır, ezilmesinin amacı bulgur tanelerinin tane tane olmasını engellemektir. Bulgur pilavı, macun kıvamına yakın bir kıvam alana kadar ezilir. Derin bir yemek tabağının kenarına pilav konur ve tabakta kalan diğer boşluğa çorba eklenir, pilavın üzerine parçaladığımız tavuktan birer parça koyarız. Tavada tereyağı eritilerek, toz biberle kızdırılır ve çorbanın üzerine gezdirilir. Çorbamız hazırdır.

Afiyet olsun.

" } ] }