{ "title": "Ispanak Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/ispanak-corbasi(1).jpg", "date": "21.01.2024 22:02:44", "author": "Guner Gültekin", "article": [ { "article": "Ispanak çorbası, Ispanak, bitkilerin içinde besin değeri en yüksek yiyecek türlerinden biridir. Ispanağın faydaları saymakla bitmez. Bunların en başında vücuda güç kuvvet verir hafızayı güçlendirir ve yorgunluğu giderir. Ispanağın böreği, salatası ve çorbası yapılabilir. Şimdi vereceğimiz ıspanak çorbası tarifi vitamin deposu olup bağışıklık sistemini güçlendirir.

Ispanak çorbası için malzemeler
Ispanak Çorbası Nasıl Yapılır?

Havuçlar ve patates güzelce yıkanır. Küçük küçük doğranır. Soğan da aynı şekilde küçük ve küp şeklinde doğranır. Tencereye göz kararı zeytinyağı ilave edilip kızdırılır. Kızan yağın üzerine soğanlar eklenerek pembeleşinceye kadar kavrulur. Arkasından doğradığımız havuç ve patatesler ilave edilerek onlarda kavrulmaya başladığında üzerine tereyağı eklenir. Üzerine yeteri kadar sıcak su dökülerek kapağı kapalı şekilde kaynatılır. Tuz ilave edilir. Diğer taraftan bir yemek kaşığı tereyağını bir tencereye koyup iki çorba kaşığı unu ilave edip kokusu çıkıncaya kadar kavrulur. Üzerine biraz soğuk su ve et suyunu ekleyip kıvamı yumuşatılır. Diğer tarafta kaynayan patates, soğan ve havucu ter yağı ve un karışımı yaptığımız tencereye alıp karıştırılarak kaynamaya bırakılır. Ocağın altını kapatmadan önce yıkayıp ince ince doğradığımız ıspanakları ilave edilerek beş dakika sonra kapatılır. Sıcak sıcak servise sunulur.
" } ] }