{ "title": "İşkembe Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/iskembe-corbasi(2).jpg", "date": "19.01.2024 16:10:11", "author": "Öznur TAŞPINAROĞLU", "article": [ { "article": "
İşkembe çorbası, pek çok hayranı olan işkembe çorbası dana veya kuzu etinin işkembe kısmından yapılmaktadır. İçerisinde bol limon ve sarımsak bulunan işkembe çorbası sağlık açısından da oldukça faydalıdır. İşkembe çorbasının en önemli kısmı hazırlanılan terbiyesidir. Terbiyesinin kıvamı çorbanın lezzeti açısından önemli bir yere sahiptir. Sizde eviniz de işkembe çorbası hazırlamak istiyorsanız kıvamına ve terbiyesine dikkat etmeniz daha lezzetli bir çorba hazırlamanız açısından önemlidir.

İşkembe Çorbası İçin gerekli Malzemeleri
Terbiyesi için
Sosu için
İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır?

İşkembe çorbasını hazırlamak için öncelikle aldığınız işkembeleri iyi bir şekilde yıkayın ve düdüklü tencerenin içerisine ilave edin. İşkembenin üzerini geçecek kadar su ilavesi yapın ve ocağın altını orta harlı olacak şekilde açın. Tencerenin içerisine kuru soğanı ikiye bölüp ilave edin. Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve bu şekilde yarım saat kadar pişirin. Sürenin ardından işkembeleri tencerenin içerisinden alıp minik küpler doğrayın ve tencereye tekrar ilave edin. Bu şekilde çorbanın içerisine limon sıkın ve sarımsakları da dövüp ilave edin ev kaynatın. Çorba kaynarken sizde bu arada çorbanın terbiyesini hazırlamaya geçebilirsiniz.

Çorbanın terbiyesi için öncelikle çukur bir kâse alın ve içerisine unu, iki tane yumurta sarısını ve yoğurdu ilave edip karıştırın. İşkembe çorbasının suyundan terbiyenin içerisine ilave edin ve bu arada az miktarda soğuk su ilavesi yapıp terbiyenin kıvamını açın. Kıvama gelen terbiyenin içerisine tuz ilavesi yapıp tekrar karıştırın ve çorbanın içerisine azar, azar ilave edip karıştırın. Bu aşama da terbiyenin içerisinde yoğurt bulunduğu için çorbanın kesilme olasılığı çok fazladır. Kesilmemesi için de sürekli karıştırmaya dikkat edin. Terbiyesi ilave edildikten sonra çorbayı yaklaşık dakika daha kaynamaya bırakın. Çorba kaynarken siz de bu arada çorbanın sosunu hazırlamaya geçebilirsiniz. Bunun için yanmaz bir tava alın ve içerisine yemek kaşığı sıvıyağ ilavesi yapın. Yağı kısık ateş de olan ocağın üzerinde ısıtın ve ısındıktan sonra içerisine kırmızı pul biber ilave edip ocağın altını kapatın. Sos soğuduktan sonra içerisine sirke, limon suyu, ezilmiş sarımsak ilavesi yapın ve karıştırın. Hazırlanmış olan sosu kaynamak da olan işkembe çorbasının içerisine ilave edip karıştırın. İşkembe çorbası servis için hazır hale gelmiştir. Arzu ederseniz yanında limon suyu, sirke ve ezilmiş sarımsakla ayrı bir sos hazırlayıp sunum yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }