{ "title": "Herle Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/herle-corbasi.jpg", "date": "19.01.2024 15:17:42", "author": "İskender ŞEVKAY", "article": [ { "article": "Herle çorbası aslen Sivas Herle çorbası. Herkesin bilmediği ama Sivas'ın yöresel çorbalarından biridir. Adının nereden geldiği tam bilinmemekle beraber başlıca aktörleri tereyağı ve undur.

Herle çorbası malzemeleri
Herle çorbası nasıl yapılır?

3 bardak soğuk su ile 1 su bardağı yıkanmış yeşil mercimek tencereye konur ve kaynamaya bırakılır. Tahmini 10 dakika kaynattıktan sonra mercimeğin kırmızı rengini salması için üstüne 2 bardak soğuk su daha eklenir ve tekrar kaynaması beklenir. 5 dakika daha kaynattıktan sonra mercimeğin üstüne küp-küp doğranan patatesler ve 1 çorba kaşığı pirinç eklenir. Diğer tarafta 3 çorba kaşığı un, 1.5 bardak su ile iyice çırpılarak kaynamakta olan çorbanın içine eklenir. Bir tavada 1 çorba kaşığı tereyağı ile ince doğranmış soğanlar kavrulur, üstüne pul biber, salça, nane ve tuz eklendikten sonra az karıştırılıp ocağın altı kapatılır. Hazırlanan bu sos kaynamakta olan çorbaya eklenerek 5 dakika daha pişirilir. Herle çorbamız servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }